Още четири деца спечелиха стипендии от “Комунитас”

Милена Митева
От Милена Митева ноември 17, 2015 09:18

Още четири деца спечелиха стипендии  от “Комунитас”

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 42/644, година XIII, 13-19 ноември 2015

Свързани публикации

Още четири стипендии на фондация „Комунитас“ зарадваха деца, които са положили усилия, за доказване на знания в различни науки. Те са ученици от Харманли и Симеоновград и са кандидатствали по условията на конкурса „1000 стипендии“.
В предишният брой на нашето издание ви разказахме за седмокласникаДейвид Лавчев от ОУ “Иван Вазов“ , който спечели поощрителна стипендия за това, че е доказал знания и умения в сферата на изобразителното изкуство.
Друг ученик, Стоян Караиванов от Харманли ,също получи признание на таланта си и бе възнаграден със специална стипендия. Той ще получи сумата от 900 лева, защото е един от успешно развиващите се тинейджъри в сферата на музикалното изкуство. Талантливото момче има право да използва 400 лева от сумата за книги и образователни материали. През изминалата година Стоян получи основна стипендия от 750 лева от същата фондация. Тогава той използва 250 лева от тях за четива.
Минка Михайлова от Симеоновград може да се похвали с основна стипендия за постижения в сферата на литературата. По същият предмет с поощрителна стипендия се класира и Станимира Гарванова от 11 клас. Тя е от Харманли.

Проект „1000 стипендии“ е национален конкурс за ученици от 6-и до 11-и клас. В него може да се включи всеки ученик в тази възрастова група, като за това е необходимо под формата на есе да представи знанията и разсъжденията си по предмета, в който се чувства най-уверен. „1000 стипендии“ е социално-образователен проект, затова обръща специално внимание на деца от малки населени места, на деца от семейства с нисък семеен доход, на деца, лишени от родителска грижа, с инвалидност или други сходни обстоятелства. Чрез стипендиите проектът се стреми да подпомогне деца в затруднение, затова и техният дял е 60 % от финалистите. Мисията на проекта е да създаде условия за социална мобилност и „прескачане“ на социални граници, което най-ефективно може да стане чрез образованието. За своя водеща ценност „1000 стипендии” издига книгата и четенето й е твърдо срещу плагиатството.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 17, 2015 09:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.