Още 231 ивайловградчани ще могат да се възползват от санирането

Милена Митева
От Милена Митева октомври 31, 2017 12:14

Още 231 ивайловградчани ще могат  да се възползват от санирането

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 41/77, 27 октомври – 2 ноември 2017

Свързани публикации

В Ивайловград започва санирането на пет сгради, в които живеят 231 души. Те се намират на улиците „Шести Септември“ № 3, „Гео Милев“ № 18, „Христо Ботев“ № 6, „Христо Ботев“ № 7, „Първомайска “ №11.
Общината е една от 22-те успели да подпишат договор с МРРБ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по „Прилагане мерки за повишаване енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в град Ивайловград“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.
Символична церемония „първа копка” се състоя пред многофамилна жилищна сграда на ул. „Шести септември“ № 3, по време на която се даде официално старт на строителните дейности по проекта.
Общата стойност на договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е 1 200 377.29 лева.
По време на церемонията присъстващите бяха информирани от ръководството на община Ивайловград, ръководителя на проекта, представител на фирмата-изпълнител за предстоящите дейности, след което бяха покани в сградата на общинска администрация да присъстват на стартова пресконференция по същия проект, където имаха възможност да задават въпроси.

В община Ивайловград бе и стартовата пресконференция по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект „Подобряване качеството на живот, чрез прилагане мерки за повишаване енергийната ефективност в жилищни сгради в град Ивайловград“.
Стойността на проекта е 746 731.73 лева и включва следните жилищни сгради, които ще бъдат обновени – „Армира” № 6, „Христо Ботев“ №10, „Волгоград 8”, „Съединение”, № 19. От управата призоваха гражданите и живущите в сградите да проявят търпение и съдействие по време на строителния процес.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 31, 2017 12:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.