Още 231 ивайловградчани ще могат да се възползват от санирането

Милена Митева
От Милена Митева октомври 31, 2017 12:14

Още 231 ивайловградчани ще могат  да се възползват от санирането

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 41/77, 27 октомври – 2 ноември 2017

Свързани публикации

В Ивайловград започва санирането на пет сгради, в които живеят 231 души. Те се намират на улиците „Шести Септември“ № 3, „Гео Милев“ № 18, „Христо Ботев“ № 6, „Христо Ботев“ № 7, „Първомайска “ №11.
Общината е една от 22-те успели да подпишат договор с МРРБ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по „Прилагане мерки за повишаване енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в град Ивайловград“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.
Символична церемония „първа копка” се състоя пред многофамилна жилищна сграда на ул. „Шести септември“ № 3, по време на която се даде официално старт на строителните дейности по проекта.
Общата стойност на договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е 1 200 377.29 лева.
По време на церемонията присъстващите бяха информирани от ръководството на община Ивайловград, ръководителя на проекта, представител на фирмата-изпълнител за предстоящите дейности, след което бяха покани в сградата на общинска администрация да присъстват на стартова пресконференция по същия проект, където имаха възможност да задават въпроси.

В община Ивайловград бе и стартовата пресконференция по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект „Подобряване качеството на живот, чрез прилагане мерки за повишаване енергийната ефективност в жилищни сгради в град Ивайловград“.
Стойността на проекта е 746 731.73 лева и включва следните жилищни сгради, които ще бъдат обновени – „Армира” № 6, „Христо Ботев“ №10, „Волгоград 8”, „Съединение”, № 19. От управата призоваха гражданите и живущите в сградите да проявят търпение и съдействие по време на строителния процес.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 31, 2017 12:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 925 869 преглеждания