Още над 100 златни бижута конфискуваха на Капитан Андреево

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 17, 2015 09:17

Още над 100 златни бижута конфискуваха на  Капитан Андреево

Още 105 броя златни бижута открили и конфискували митническите инспектори на Капитан Андреево. Това става ясно от техния пресбюлетин. Съкровището е било намерено в бельото на дама с румънско гражданство. Жената е пътувала в автобус с румънска регистрация от Турция през България за Румъния. При проверката пред митническите власти пътничката не декларирала стоки и валутни ценности. По метода на анализа на риска митническите инспектори извършили личен преглед на младата дама – 25-годишната Л.Т. от Букурещ. В сутиена й открили 45 чифта обеци, 25 пръстена, 10 медальона, 18 гривни и 7 синджири. Изготвената от вещо лице експертиза доказва, че накитите с общо тегло 365 грама са от 14- каратово злато на обща стойност 19 710 лева.
При проверка на същия автобус митническите инспектори открили, че джобовете на млад мъж от Молдова са пълни с над половин килограм контрабандни сребърни накити. 73 синджира, 47 медальона, 19 гривни и 3 пръстена с общо тегло 563 грама са били увити в пакета, опаковани с кафяв скоч.
Златните и сребърни бижута са задържани и ще бъдат отнети в полза на държавата. На двамата нарушители са съставени актове за нарушаване на Валутния закон и ще им бъдат наложени глоби от 1000 до 3000 лева.

Това вторият случа през последната седмица, когато митничари задържат недекларирано злато, внос от Турция

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 17, 2015 09:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.