Осъдиха на 6 години жена за измама

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 3, 2020 14:21

Осъдиха на 6 години  жена за измама

Акценти

  • Регионален вестник, # 26/910 година XVII, 3 - 9 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Районен съд – Свиленград, осъди Лили Б. на 6 години „лишаване от свобода“ заради това, че е извършила измама за повече от 500 000 лева. От декември 2015 г. до 4 декември 2017 г. тя е извършвала сделки, които не са били финализирани.
В съобщението от Апелативна прокуратура се казва още, че Л.Б., на 49 години, е поддържала в заблуждение двама земеделски производители, че като брокер на недвижими имоти подготвя сключването на сделки за закупуване от тях на земеделски земи в землището на това село.
Вестник „Старият мост“ уточнява, че обвиняемата се свързала с тях и им казала, че познава собственици на земи в землището на с. Маточина, които живеят в друг град и искат да ги продадат. Съпрузите и обвиняемата се срещнали с тях, при което бил оформен договор за продажба. За 2 години към сметки на Божинова били извършени 157 парични превода и две плащания на ръка на обща стойност 506 914, 60 лева. В продължение на близо две години от последния превод обвиняемата обещавала, че ще финализират сделките и уточнят всичко помежду си, но това така и не се е случило, след което бил подаден сигнал в полицията.
Освен това Лили Б. е заблудила свой познат, че ѝ трябват пари на заем, както и че ще му върне получените суми по сключените устни договори и с това му причинила имотна вреда в размер на 3 500 лева. Измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 211, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.
В съдебната зала Лили Б. не само призна вината си, но и изрази съжаление за това, което е сторила.
Съдийският състав постанови 9 г. затвор – почти максималния по закон срок, за 49-годишната Лили Б. от с. Узунджово. Присъдата бе редуцирана с 1/3 – на 6 години, тъй като тя е направила признание на фактите, изложени в обвинителния акт, и делото приключи по съкратената процедура.
Присъдата на Районен съд – Свиленград подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 3, 2020 14:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 146 093 преглеждания