Осъден шеф от пътното поиска възобновяване на делото му

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 15, 2017 14:14

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 39/70, 13-19 октомври 2017

Свързани публикации

Осъденият и на втора инстанция бивш началник на Районна пътна служба – Харманли Ангел Паскалев поиска оправдателна присъда от Пловдивския Апелативен съд.
През юли Хасковският окръжен съд потвърди присъдата на Районния съд в Димитровград от година и три месеца затвор с 3 г. изпитателен срок и глоба от 9 000 лв. за господин Паскалев. Той бе признат за виновен за държане на 600 кутии цигари без акцизен бандерол.
Основният довод, който се прави пред настоящата инстанция, е свързан с твърдение, че е допуснато съществено процесуално нарушение, относно изготвения протокол за оглед на местопроизшествието. Това възражение пространно е обсъдено във въззивното решение. Правилно е преценено, че формално е допуснато нарушение, но то не е от категорията на съществените, което да дава основание за ревизиране на съдебните актове. Така Апелативният съд остави без уважение искането на Паскалев за възобновяване на делото, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Осъденият бе задържан на 20 май миналата година в Димитровград с цигарите на стойност 4 500 лв., открити в лек автомобил “Опел Астра”, собственост на Областно пътно управление – Хасково.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 15, 2017 14:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.