Осъден шеф от пътното поиска възобновяване на делото му

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 15, 2017 14:14

Осъденият и на втора инстанция бивш началник на Районна пътна служба – Харманли Ангел Паскалев поиска оправдателна присъда от Пловдивския Апелативен съд.
През юли Хасковският окръжен съд потвърди присъдата на Районния съд в Димитровград от година и три месеца затвор с 3 г. изпитателен срок и глоба от 9 000 лв. за господин Паскалев. Той бе признат за виновен за държане на 600 кутии цигари без акцизен бандерол.
Основният довод, който се прави пред настоящата инстанция, е свързан с твърдение, че е допуснато съществено процесуално нарушение, относно изготвения протокол за оглед на местопроизшествието. Това възражение пространно е обсъдено във въззивното решение. Правилно е преценено, че формално е допуснато нарушение, но то не е от категорията на съществените, което да дава основание за ревизиране на съдебните актове. Така Апелативният съд остави без уважение искането на Паскалев за възобновяване на делото, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Осъденият бе задържан на 20 май миналата година в Димитровград с цигарите на стойност 4 500 лв., открити в лек автомобил “Опел Астра”, собственост на Областно пътно управление – Хасково.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 15, 2017 14:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама