Оперетата „Цигански барон“ на Харманлийска сцена

Сакар нюз
От Сакар нюз май 5, 2015 17:00

Оперетата „Цигански барон“  на Харманлийска сцена

На 12 май от 18.30 ч. В големия салон на читалище „Дружба“ Харманли изпълнители от Бургас ще представят оперетата „Цигански Барон“

Билети ще се продават на касата в рамките на работния ден от 8 май 2015г.

От Държавна опера – Бургас призовават почитателите на красивата музика да се възползват от възможността да посрещнат на харманлийска сцена оперетата „Цигански барон” от Йохан Щраус – заглавие, което задължително присъства в афиша на всички големи световни сцени. Режисьор на представлението е директорът на Националния музикален театър Марио Николов. В ролята на Шандор Баринкай – синът на собственик на стар замък, който се завръща в родината след години странстване, ще видим тенора Пеньо Пирозов. Неговата любима Сафи ще бъде изиграна от сопраното Валентина Корчакова. И двамата са солисти на НМТ ‘Стефан Македонски”. Ролята на старата и мъдра циганка Чипра е поверена на Шмилена Султанова. В образа на своенравната Арсена влиза Людмила Михайлова. Като богатия търговец на свине Калман Жупан, който подхваща вражда с главния герой, ще видим Йордан Христозов. Правителственият чиновник граф Карнеро ще бъде изигран от Петър Тихолов, граф Хомонай от Тошо Герджиков, Мирабела от Лина Пеева, а за Отокар се подготвят Милен Динолов и Мирослав Димитров. Диригент е Юли Дамянов, а сценографията и костюмите са дело на Иван Токаджиев.

Цигански барон завършва с радостен валс, в който враговете вече са приятели, а главният герой е получил всичко. Баринкай става предводител на циганите, намира скрито съкровище, а след войната получава благородническа титла, която му позволява да се ожени за своята любима Сафи. Последната от обикновена циганка се оказва истинска принцеса, скрита в табора. Сафи всъщност е дъщеря на последния турски паша, владетел на Унгария. От своя страна влюбените ще поднесат своя подарък за публиката – цигански ритми, огнен чардаш и разбира се прочутият “Валс на съкровището”.

Да се ходи на опера и операта е модерно и допълва стила на съвременния човек!

Сакар нюз
От Сакар нюз май 5, 2015 17:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.