Оперетата „Цигански барон“ на Харманлийска сцена

Сакар нюз
От Сакар нюз май 5, 2015 17:00

Оперетата „Цигански барон“  на Харманлийска сцена

На 12 май от 18.30 ч. В големия салон на читалище „Дружба“ Харманли изпълнители от Бургас ще представят оперетата „Цигански Барон“

Билети ще се продават на касата в рамките на работния ден от 8 май 2015г.

От Държавна опера – Бургас призовават почитателите на красивата музика да се възползват от възможността да посрещнат на харманлийска сцена оперетата „Цигански барон” от Йохан Щраус – заглавие, което задължително присъства в афиша на всички големи световни сцени. Режисьор на представлението е директорът на Националния музикален театър Марио Николов. В ролята на Шандор Баринкай – синът на собственик на стар замък, който се завръща в родината след години странстване, ще видим тенора Пеньо Пирозов. Неговата любима Сафи ще бъде изиграна от сопраното Валентина Корчакова. И двамата са солисти на НМТ ‘Стефан Македонски”. Ролята на старата и мъдра циганка Чипра е поверена на Шмилена Султанова. В образа на своенравната Арсена влиза Людмила Михайлова. Като богатия търговец на свине Калман Жупан, който подхваща вражда с главния герой, ще видим Йордан Христозов. Правителственият чиновник граф Карнеро ще бъде изигран от Петър Тихолов, граф Хомонай от Тошо Герджиков, Мирабела от Лина Пеева, а за Отокар се подготвят Милен Динолов и Мирослав Димитров. Диригент е Юли Дамянов, а сценографията и костюмите са дело на Иван Токаджиев.

Цигански барон завършва с радостен валс, в който враговете вече са приятели, а главният герой е получил всичко. Баринкай става предводител на циганите, намира скрито съкровище, а след войната получава благородническа титла, която му позволява да се ожени за своята любима Сафи. Последната от обикновена циганка се оказва истинска принцеса, скрита в табора. Сафи всъщност е дъщеря на последния турски паша, владетел на Унгария. От своя страна влюбените ще поднесат своя подарък за публиката – цигански ритми, огнен чардаш и разбира се прочутият “Валс на съкровището”.

Да се ходи на опера и операта е модерно и допълва стила на съвременния човек!

Сакар нюз
От Сакар нюз май 5, 2015 17:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама