Оневиниха харманлийка, блъснала мотоциклетист в центъра на града

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 18, 2015 10:31

Оневиниха харманлийка, блъснала мотоциклетист в центъра на града

Акценти

 • Харманлийският съд също е издал оправдателна присъда
 • Съдът не е приел тезата на прокурора

Свързани публикации

Харманлийка, причинила средна телесна повреда в катастрофа, бе оправдана от състав на Окръжен съд – Хасково. Според прокуратурата на 16 октомври 2013 г., около 20,15 часа е управлявала лек автомобил Опел като се движела по бул. ”България” в посока центъра на Харманли в посока кръстовище, образувано от този булевард и ул. ”Балкан”. Когато го е приближила, обвиняемата решила да извърши маневрата „завой наляво”, за да продължи движението си по ул. ”Балкан”. Тя се движела с включени къси светлини и подала ляв мигач. Пропуснала движещо се в платното за насрещно движение превозно средство и след като се уверила, че по същото платно не се движат други превозни средства, чието предимство трябва да осигури, предприела навлизане в насрещното платно със скорост от 10,9 км/ч.

Междувременно от центъра на града в посока изхода за Любимец се движел пострадалият мотоциклетист със скорост 93,2 км/ч. Обвиняемата забелязала движещия се с предимство мотоциклетист в момента, в който той се намирал на 71,9 метра и решила да спре. От възприемането на опасността до задействането на спирачната система изминала 1,6 метра, а след задействане на същата система – 4,2 метра, според експертите.

След изминаването на това разстояние обвиняемата преустановила движението на превозното средство в лявата лента от насрещното пътно платно на разстояние от 3,20 метра от десния ограничителен бордюр. Спиране предприел и мотоциклетистът, чийто активен спирачен път се равнявал на 92,10 метра. Въпреки предприетите действия от двамата водачи, последвал удар между тях в конфликтна точка, която се оказала на разстояние, по-малко от спирачния път на мотоциклета. В момента на удара скоростта на мотора била 85,6 км/ч, а автомобилът – спрял на пътното платно.

Ударът бил между предната част на мотоциклета и предната дясна част на колата. В резултат на него мотоциклетистът отскочил напред, преминал през предния капак на автомобила и паднал пред него на пътното платно.  Падането му е причинило счупване в отдалечения край на лъчевата кост на лявата ръка, довело до трайно затруднение в движението на този крайник.

Съдът констатира тотално разминаване с тезата на прокурора и затова първо Районен съд – Харманли, а след това и Окръжен съд – Хасково като последна инстанция оправдали водачката.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 18, 2015 10:31
Напиши коментар

4 коментара

 1. fsytwsy февруари 19, 16:28

  Аман беее от де се навъдихте все отворковци,епистоларни естсти.Като е ужасно чий УЙ търсиш тука

  Отговори на този коментар
 2. viktor99 февруари 18, 18:16

  Ужасссссссссссссс

  Отговори на този коментар
 3. Иван Иванов февруари 18, 17:05

  Аууууу…страхотия.
  Абе Иване, такова неграмотно нещо, как мож е да се публикува…срамота, а имате претенции, да сте интелигентен сайт…ама с този капацитет, едва ли…!?

  Отговори на този коментар
 4. Кирил февруари 18, 12:08

  Някой да вземе да редактира или ако не да изтрие тази статия. Ужас!

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

 • 9 470 385 преглеждания