Огнеборци от Харманли и Свиленград получиха награди за смелост

Милена Митева
От Милена Митева октомври 17, 2016 06:53

Огнеборци от Харманли и Свиленград  получиха награди за смелост

Колективни награди от министъра получиха огнеборците на РС ПБЗН в Харманли и Свиленград за проявената смелост при потушаването на пожарите през лятото на тази година. През миналия петък, 7 октомври, на служителите на противопожарните служби им дадоха и премии от по 600 лв. Те бяха поздравени за безукорно изпълнение на служебните задължения от ст. комисар Красимир Шотаров – директор на дирекция „Оперативни дейности“ при ГД ПБЗН. Той поздрави колегите си, изказа и благодарности на гл. комисар Николай Николов, директор на РД ПБЗН – Хасково. Пред тях той връчи и Заповед на министър Румяна Бъчварова, с която тя го награждава с почетно отличие за доблест и заслуга втора степен комисар. Отличието се присъжда за „особени заслуги, проявена смелост, доблест и висок професионализъм при изпълнение на служебните задължение и по повод професионалния празник на ГД ПБЗН, пише в заповедта на министъра на МВР.

Областният управител на Хасково Станислав Дечев връчи грамоти на служителите на РС ПБЗН – Харманли, чрез гл. инспектор Слави Спасов, а на РС ПБЗН в Свиленград, чрез началника й гл. инспектор Ивелин Тонев. „Дойдох при вас, колеги, за да изкажа огромната си лична благодарност за вашата всеотдайност и смелост“, заяви той. „Наричам ви колеги, защото с вас през това лято ние работихме заедно, вземахме тежки решения и пак заедно успявахме да надделеем над стихията. А оценката за вашата работа я дадоха хората. Тази грамота, тази благодарност всъщност, е израз на признанието на всички жители на област Хасково към вас, защото вие направихте така, че въпреки критичните ситуации, не допуснахте човешки жертви, спасихте домове и хиляди декари земеделска продукция“, посочи областният управител на Хасково.
Той връчи и грамота за проявен висок професионализъм на комисар Николай Вълчев. От своя страна директорът на регионалната противопожарна дирекция благодари на всички за признанието и заяви, че връчените днес отличия той приема като поредното колективно признание за екипната работа и професионализма на служителите на ПБЗН в Хасковска област.

02-pozharnikeri-svilengrad

Милена Митева
От Милена Митева октомври 17, 2016 06:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.