Очакват се 13 проби на контактни със заразени от Нидерландия

Сакар нюз
От Сакар нюз април 30, 2020 18:38

Очакват се 13 проби на контактни  със заразени от Нидерландия

Акценти

  • Регионален вестник # 17/901 година XVII, 1 - 7 май 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Очакват се резултати от 13 проби за коронавирус на лица контактували със заразени COVID – 19. Хората са от село Криво поле и други населени места наоколо. От това село е и жена на 39 г. и синът ѝ на 15, които са с положителни проби за коронавирус. Те и останалите пътници са били в Нидерландия и пристигнали в България в неделя със самолет на Bulgaria Air. На 26 април, неделя, от София до Хасково са стигнали с такси. В областния град потърсили услугите на спешна помощ, а от там са били откарани с линейка до инфекциозно отделение.
В момента жената е в тежко състояние. Там е и 15-годишният й син, който също е положителен на COVID – 19, но е в добра конзиция. Отрицателна проба даде 16-годишната дъщеря, която е под карантина в село Криво поле.
„В момента на пристигането от там, заразената с в коронавирус жена от хасковското село не е имала температура, нито е потърсила медицинска помощ“, заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев на брифинг на националния щаб сутринта на 30 април.
Той допълни, че 95-те пасажери от този полет са преминали и през термокамери, както и са получили листовка на 6 езика с указания.
За по-малко от 24 часа с помощта на полицията всички пътници са издирени. Намерен и изследван е таксиметровият шофьор, откарал семейството от Криво поле от летището до Хасково.
Общо 13 души са се прибрали в Хасковска област с неделния полет от Нидерландия. Те са от няколко хасковски села, където хората са притеснени, защото се чакали да се завърнат още работници от цветните полета.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 30, 2020 18:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама