Обвиниха Стоян Костадинов от Александрово за побой на лекарка

Христо Христов
От Христо Христов декември 19, 2014 17:23

Обвиниха Стоян Костадинов от Александрово за побой на лекарка

Акценти

  • Обвинението е по чл. 131, ал. 2, пр. 13, т. 4, вр. с чл. 130, ал. 2 от НК, за което по закон е предвидено наказание до три години лишаване от свобода

Свързани публикации

Прокуратурата обвини 35-годишният Стоян Костадинов от хасковското село Александрово за побоя над д-р Божидара Пеевска. Стоян, който се е укривал в Симеоновград бе задържан от хасковските полицаи след сигнал за нанесен побой над медик по време на нощно дежурство на докторката от кабинета за неотложна помощ в Раковски. Разследващите са установили, че след случката лекарката е с лека телесна повреда изразяваща се в травматичен оток и кръвонасядане в главата, които са причинили болка и страдание без разстройство на здравето, съобщиха от районната прокуратура в Пловдив, където се гледа случая.

Обвинението е по чл. 131, ал. 2, пр. 13, т. 4, вр. с чл. 130, ал. 2 от НК, за което по закон е предвидено наказание до три години лишаване от свобода. Оказва се, че Стоян вече е осъждан за шофиране в нетрезво състояние.

Установено е, че на 14 декември  Стоян , заедно с жена си Елена и нейната майка Иванка отишли с автомобил до центъра за неотложна помощ, където били посрещнати от д-р Божидара Пеевска. Поводът за посещението бил, че детето им глътнало препарат за пране. Дежурният лекар – д-р Пеевска се опитала да обясни на посетителите, че детето се нуждае от спешна промивка в токсикологията в Пловдив, но те настоявали тя лично и веднага да извърши манипулацията. При възникналия скандал в медицинския център по отношение на д-р Пеевска били отправени обиди и заплахи от страна на обвиняемия и близките му, а Стоян ударил шамар на д-р Пеевска и я нарекъл „Мръсна пияница!“.

В момента обвиняемият е задържан от наблюдаващия прокурор за 72 часа. Предстои Районна прокуратура в Пловдив утре да внесе в Районен съд искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Христо Христов
От Христо Христов декември 19, 2014 17:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар