Обвиниха Стоян Костадинов от Александрово за побой на лекарка

Христо Христов
От Христо Христов декември 19, 2014 17:23

Обвиниха Стоян Костадинов от Александрово за побой на лекарка

Акценти

  • Обвинението е по чл. 131, ал. 2, пр. 13, т. 4, вр. с чл. 130, ал. 2 от НК, за което по закон е предвидено наказание до три години лишаване от свобода

Свързани публикации

Прокуратурата обвини 35-годишният Стоян Костадинов от хасковското село Александрово за побоя над д-р Божидара Пеевска. Стоян, който се е укривал в Симеоновград бе задържан от хасковските полицаи след сигнал за нанесен побой над медик по време на нощно дежурство на докторката от кабинета за неотложна помощ в Раковски. Разследващите са установили, че след случката лекарката е с лека телесна повреда изразяваща се в травматичен оток и кръвонасядане в главата, които са причинили болка и страдание без разстройство на здравето, съобщиха от районната прокуратура в Пловдив, където се гледа случая.

Обвинението е по чл. 131, ал. 2, пр. 13, т. 4, вр. с чл. 130, ал. 2 от НК, за което по закон е предвидено наказание до три години лишаване от свобода. Оказва се, че Стоян вече е осъждан за шофиране в нетрезво състояние.

Установено е, че на 14 декември  Стоян , заедно с жена си Елена и нейната майка Иванка отишли с автомобил до центъра за неотложна помощ, където били посрещнати от д-р Божидара Пеевска. Поводът за посещението бил, че детето им глътнало препарат за пране. Дежурният лекар – д-р Пеевска се опитала да обясни на посетителите, че детето се нуждае от спешна промивка в токсикологията в Пловдив, но те настоявали тя лично и веднага да извърши манипулацията. При възникналия скандал в медицинския център по отношение на д-р Пеевска били отправени обиди и заплахи от страна на обвиняемия и близките му, а Стоян ударил шамар на д-р Пеевска и я нарекъл „Мръсна пияница!“.

В момента обвиняемият е задържан от наблюдаващия прокурор за 72 часа. Предстои Районна прокуратура в Пловдив утре да внесе в Районен съд искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Христо Христов
От Христо Христов декември 19, 2014 17:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.