Общо 787 ученици започват занятия в Тополовградска община

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 18, 2017 07:46

Общо 787 ученици започват занятия в Тополовградска община

В училищата и детските градини от община Тополовград са осигурени нормални условия за започване и завършване на учебната година, увериха от ОбА. Нейното тържествено откриване по традиция ще бъде на 15 септември.
През тази учебна 2017/2018 г. в 5-те училища на територията на община Тополовград – две в града – СУ „Д-р Петър Берон” и НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, и училищата в селата Устрем, Синапово и Хлябово, ще се обучават общо 787 ученици от 1 до 12 клас. Първокласниците са общо 63, като 42 от тях са в началното училище в общинския център, а останалите са в тези в селата. Учениците от закритото училище в село Орешник са записани в училищата в Тополовград, а тези от закритото в село Радовец ще продължат образованието си в това на село Устрем. В средно училище „Д-р П. Берон” – Тополовград, ще има общо 426 в дневна форма на обучение и 63 – в задочна. В пети клас постъпват 52 ученици, разпределени в 2 паралелки. Осъществен е прием в следните паралелки:
– след завършен седми клас: една профилирана паралелка – профил „обществени науки”; две професионални паралелки – професия „машинен техник”, специалност „технология на машиностроенето” и професия „машинен монтьор”, специалност „автотранспортна техника”.
В паралелката по специалността „автотранспортна техника” тази година се осъществява прием за първи път. Тя привлича ученическия и родителския интерес.
След завършен осми клас: една профилирана паралелка – профил „хуманитарни науки”; една професионална паралелка – професия „машинен техник”, специалност „технология на машиностроенето”.
В детските градини в общината ще се възпитават и обучават общо 200 деца, като 150 от тях са в ДГ „Щастливо детство”-Тополовград. Всички деца в задължителна училищна възраст са обхванати в детските градини – петгодишните са 51 деца общо във всички детски градини, шестгодишните – 56 деца.
Всички учители на територията на общината са назначени на длъжности в училищата и детските градини.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 18, 2017 07:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.