Общо 787 ученици започват занятия в Тополовградска община

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 18, 2017 07:46

Общо 787 ученици започват занятия в Тополовградска община

В училищата и детските градини от община Тополовград са осигурени нормални условия за започване и завършване на учебната година, увериха от ОбА. Нейното тържествено откриване по традиция ще бъде на 15 септември.
През тази учебна 2017/2018 г. в 5-те училища на територията на община Тополовград – две в града – СУ „Д-р Петър Берон” и НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, и училищата в селата Устрем, Синапово и Хлябово, ще се обучават общо 787 ученици от 1 до 12 клас. Първокласниците са общо 63, като 42 от тях са в началното училище в общинския център, а останалите са в тези в селата. Учениците от закритото училище в село Орешник са записани в училищата в Тополовград, а тези от закритото в село Радовец ще продължат образованието си в това на село Устрем. В средно училище „Д-р П. Берон” – Тополовград, ще има общо 426 в дневна форма на обучение и 63 – в задочна. В пети клас постъпват 52 ученици, разпределени в 2 паралелки. Осъществен е прием в следните паралелки:
– след завършен седми клас: една профилирана паралелка – профил „обществени науки”; две професионални паралелки – професия „машинен техник”, специалност „технология на машиностроенето” и професия „машинен монтьор”, специалност „автотранспортна техника”.
В паралелката по специалността „автотранспортна техника” тази година се осъществява прием за първи път. Тя привлича ученическия и родителския интерес.
След завършен осми клас: една профилирана паралелка – профил „хуманитарни науки”; една професионална паралелка – професия „машинен техник”, специалност „технология на машиностроенето”.
В детските градини в общината ще се възпитават и обучават общо 200 деца, като 150 от тях са в ДГ „Щастливо детство”-Тополовград. Всички деца в задължителна училищна възраст са обхванати в детските градини – петгодишните са 51 деца общо във всички детски градини, шестгодишните – 56 деца.
Всички учители на територията на общината са назначени на длъжности в училищата и детските градини.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 18, 2017 07:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама