Общо 32 години затвор получиха петима убийци на старец

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2017 10:42

Общо 32 години затвор получиха петима убийци на старец

Акценти

 • Вестник Сакарнюз, брой 28/59 14-20 юли 2017

Свързани публикации

Общо 32 години затвор получиха от Хасковския окръжен съд петимата младежи, ограбили и пребили до смърт пенсионер в симеоновградското село Свирково.

Красимир Димитров получи 6 години затвор при първоначално строг режим, а по 7 години получиха Христо Константинов, Георги Георгиев и Божидар Димитров. Александър Асенов бе признат за виновен като помагач на останалите и получи 5 години при първоначално общ режим.

И петимата се признаха изцяло за виновни.

Според разследващите, на 20 април миналата година момчетата са нападнали на два пъти и ограбили от самотно живеещия възрастен мъж общо 510 лева. Те влезли в стаята на 72-годишният Господин Стайков в къщата му в село Свирково, докато спи.

Двама от групата – Красимир и Александър, останали отвън да пазят, а останалите трима влезли вътре. Единият от младежите ударил Стайков с дървена греда в главата, след което излязъл с останалите. През прозореца проследили реакциите на жертвата си. Щом се събудил, отново влезли в стаята и започнали да хвърлят по него дървени плоскости, свалени от близкия навес. Александър и Красимир отново останали вън и затова обвиненията към тях са за помагачество на тримата извършители. Мъжът излязъл на двора, а през това време обвиняемите влезли в стаята, намерили портфейла му, от който взели 120 лв., след което си тръгнали.

На следващия ден трупът на Господин бил открит от негов съсед.

Делото, продължило четири часа и половина се гледа на 13 юли и премина по съкратеното производство от състав на Окръжен съд-Хасково.

Присъдата подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

 

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2017 10:42
Напиши коментар

2 коментара

 1. nadziratel юли 15, 07:19

  никаква прошка за тези изроди – и за сапун не стават

  Отговори на този коментар
 2. ddd юли 14, 20:19

  Иване сподели на нас невежите каква е логиката на петната по лицата на престъпниците,а на полицаите не????

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.