Общо 32 години затвор получиха петима убийци на старец

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2017 10:42

Общо 32 години затвор получиха петима убийци на старец

Общо 32 години затвор получиха от Хасковския окръжен съд петимата младежи, ограбили и пребили до смърт пенсионер в симеоновградското село Свирково.

Красимир Димитров получи 6 години затвор при първоначално строг режим, а по 7 години получиха Христо Константинов, Георги Георгиев и Божидар Димитров. Александър Асенов бе признат за виновен като помагач на останалите и получи 5 години при първоначално общ режим.

И петимата се признаха изцяло за виновни.

Според разследващите, на 20 април миналата година момчетата са нападнали на два пъти и ограбили от самотно живеещия възрастен мъж общо 510 лева. Те влезли в стаята на 72-годишният Господин Стайков в къщата му в село Свирково, докато спи.

Двама от групата – Красимир и Александър, останали отвън да пазят, а останалите трима влезли вътре. Единият от младежите ударил Стайков с дървена греда в главата, след което излязъл с останалите. През прозореца проследили реакциите на жертвата си. Щом се събудил, отново влезли в стаята и започнали да хвърлят по него дървени плоскости, свалени от близкия навес. Александър и Красимир отново останали вън и затова обвиненията към тях са за помагачество на тримата извършители. Мъжът излязъл на двора, а през това време обвиняемите влезли в стаята, намерили портфейла му, от който взели 120 лв., след което си тръгнали.

На следващия ден трупът на Господин бил открит от негов съсед.

Делото, продължило четири часа и половина се гледа на 13 юли и премина по съкратеното производство от състав на Окръжен съд-Хасково.

Присъдата подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

 

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2017 10:42
Напиши коментар

2 Коментара

  1. nadziratel юли 15, 07:19

    никаква прошка за тези изроди – и за сапун не стават

    Отговори на този коментар
  2. ddd юли 14, 20:19

    Иване сподели на нас невежите каква е логиката на петната по лицата на престъпниците,а на полицаите не????

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама