Общинският съвет в Тополовград остана пак без председател

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 29, 2019 10:25

Общинският съвет в Тополовград  остана пак без председател

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #44/173, 29 - 5 ноември 2019 г.

Свързани публикации

На свиканото, отново от областния управител, второ заседание на 22 ноември съветниците от Общински съвет – Тополовград, пак не избраха свой председател.
За разлика от първото, учредително заседание, този път бяха издигнати само две кандидатури. Те бяха на други съветници – Силвия Георгиева от „Възраждане“ и Наско Стоянов от БДЦ. И при двете гласувания резултатът бе един и същ – 8 гласа за Силвия Георгиева и 7 гласа за Наско Стоянов и 2 недействителни бюлетини.
Така никой не получи необходимото мнозинство от поне 9 гласа / при 17 общински съветници/ и се получи същата ситуация, както бе и на първата сесия.
Двама от съветниците, които са и единствените юристи в съвета – Кера Спирова от „БСП за България“ и Пламен Минчев от „Възраждане“, развиха различни тези за това какво да се прави от тук нататък, за да не се блокира дейността на ОбА, а така също и на ОбС, които са взаимно свързани и много важни за нормалното протичане на живота в общината.
Никой не направи конкретно предложение, но бе взето решение за насрочване на консултации на 25 ноември между четирите партии, представени в Съвета, за търсене на изход от положението.

Назначиха кметските наместници

Със заповед кметът на община Тополовград определи и назначи кметските наместници на населените места от общината, които нямат статут на кметства. Това важи за общо девет села.
Ето и кои са кметските им наместници: за с. Срем – Митка Гешева Иванова, за с. Мрамор – Милена Иванова Иванова, за с. Княжево – Марийка Илиева Желева, за с. Капитан Петко войвода – Тодор Митков Кьосев, за с. Българска поляна – Станка Димова Стратиева, за с. Светлина – Светла Господинова Люцканова, за с. Каменна река – Велико Колев Гочев, за с. Доброселец – Атанас Калинов Гаджев и за с. Чукарово – Златка Андреева Димитрова.
Така административната част от местната власт е вече попълнена.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 29, 2019 10:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.