Общинският съвет в Тополовград остана пак без председател

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 29, 2019 10:25

Общинският съвет в Тополовград  остана пак без председател

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #44/173, 29 - 5 ноември 2019 г.

Свързани публикации

На свиканото, отново от областния управител, второ заседание на 22 ноември съветниците от Общински съвет – Тополовград, пак не избраха свой председател.
За разлика от първото, учредително заседание, този път бяха издигнати само две кандидатури. Те бяха на други съветници – Силвия Георгиева от „Възраждане“ и Наско Стоянов от БДЦ. И при двете гласувания резултатът бе един и същ – 8 гласа за Силвия Георгиева и 7 гласа за Наско Стоянов и 2 недействителни бюлетини.
Така никой не получи необходимото мнозинство от поне 9 гласа / при 17 общински съветници/ и се получи същата ситуация, както бе и на първата сесия.
Двама от съветниците, които са и единствените юристи в съвета – Кера Спирова от „БСП за България“ и Пламен Минчев от „Възраждане“, развиха различни тези за това какво да се прави от тук нататък, за да не се блокира дейността на ОбА, а така също и на ОбС, които са взаимно свързани и много важни за нормалното протичане на живота в общината.
Никой не направи конкретно предложение, но бе взето решение за насрочване на консултации на 25 ноември между четирите партии, представени в Съвета, за търсене на изход от положението.

Назначиха кметските наместници

Със заповед кметът на община Тополовград определи и назначи кметските наместници на населените места от общината, които нямат статут на кметства. Това важи за общо девет села.
Ето и кои са кметските им наместници: за с. Срем – Митка Гешева Иванова, за с. Мрамор – Милена Иванова Иванова, за с. Княжево – Марийка Илиева Желева, за с. Капитан Петко войвода – Тодор Митков Кьосев, за с. Българска поляна – Станка Димова Стратиева, за с. Светлина – Светла Господинова Люцканова, за с. Каменна река – Велико Колев Гочев, за с. Доброселец – Атанас Калинов Гаджев и за с. Чукарово – Златка Андреева Димитрова.
Така административната част от местната власт е вече попълнена.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 29, 2019 10:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама