Общините свикват кризисни щабове за мерки срещу COVID-19

Сакар нюз
От Сакар нюз март 9, 2020 14:37

Общините свикват кризисни щабове за мерки срещу COVID-19

Общините свикаха кризисните щабове във връзка с превенция на коронавируса (COVID-19). Това стана след Заповед на министъра на здравеопазването.

Кризисният щаб за борба с коронавируса на област Хасково проведе спешно заседание, на което бяха представени мерките приети на извънредното заседание с Националния оперативен щаб. Те са сведени за изпълнение от държавните институции и общинските администрации в област Хасково.

– Преустановяват се посещенията на културни мероприятия, в това число и кина;

– Спортните мероприятия да се провеждат без публика;

– Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца;

На заседанието беше представена и актуалната обстановка в областта. На територията на Хасковска област няма установен коронавирус, стана ясно на срещата. Под домашна карантина са 59 лица, завърнали се от рисковите държави. Те се наблюдават от личните лекари, а ако нямат такива, наблюдението се извършва от регионалната здравна инспекция.

От снощи има приети 3-ма души в инфекциозно отделение, които не са от рискови зони, но са се оплакали от подобни симптоми, съобщи д-р Снежана Иванова. През изминалите дни има четири изследвани лица за COVID-19 като всички проби са отрицателни.

Областният управител на Хасково заяви, че няма място за паника, най-важно е да се спазва личната хигиена, да се избягват струпвания на много хора на едно място, както и да се спазват въведените мерки. Тя подчерта, че е от изключително значение да бъдем отговорни както към своето здраве, така и към това на околните, за това е необходимо да имаме самосъзнание и да следваме стриктно наложените мерки.

В някои общини заседанията на кризисните щабове вече преминаха, а в други предстоят.

Макар че всички институции призовават да няма паника, сред населението се наблюдава тревожност.

 

Сакар нюз
От Сакар нюз март 9, 2020 14:37
Напиши коментар

2 Коментара

  1. tpg grajdanin март 16, 12:35

    В гр.Тополовград никой не следи за нищо! Отворени са разни кафета, магазинчета и прочие. Това се случа и днес, дни след забраната и обявеното положение в Страната. Трябва да работят само хранителни магазини, аптеки и дрогерии! Кой си затваря очите за всичко това? Относно възрастните хора- трябва да бъде предоставен дежурен телефон при нужда за лекарства, за което да се ангажира патронажа в града! Време е да се направи нещо по този въпрос, преди да е станало късно!

    Отговори на този коментар
  2. Коментарчев март 16, 12:28

    В град Тополовград никой не следи за нищо! Разни кафененца, магазинчета и тн. са отворени и работят. Правят се мероприятия със струпване на повече хора. Това се случва и днес, и ще продължи, въпреки заповедта, която е издадена предвид положението в Страната. На възрастните хора, които не могат да се снабдят с лекарства- трябва да бъде пуснат дежурен телефон и да се ангажира патронажа! Хората, идващи от външни страни да бъдат под карантина и наблюдавани в срок от 14дни. Работят само хранителни магазини, аптеки и дрогерии. Замислете се!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама