Общини получиха награди от Национално сдружение

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 15, 2018 09:15

Общини получиха награди  от Национално сдружение

Община Ивайловград бе отличена с награда „Община – реформатор“. Това стана на XIII Годишна среща на местните власти, която се провежда в комплекс Албена. Това е една от традиционните награди на Националното сдружение на общините в България (НЗОРБ). Наградата е в раздела на общини с население до 10 хил. жители.
На този форум Консултативният съвет за нулеви отпадъци към община Свиленград бе отличен с приза „Активни граждани”. Призът НЗОРБ се връчва за гражданска инициатива, насочена към намаляване на отпадъците. Наградата прие Валя Здравкова като представител на общината в Консултативния съвет.
На форума бяха дискутирани няколко теми. На една от тях водещ бе Иво Димов, кмет на Димитровград и зам-председател на УС на НСОРБ. Той прикани управляващите: „Крайно време е в национален мащаб да се въведе в действие механизъм за финансиране на действията по превенция, който да бъде заложен в Закона за държавния бюджет, като целева субсидия за общините, разпределена по конкретни обекти.“
Другите теми бяха: „Електронното управление“, „Общините и държавата в съвместно управление на територията“, „Силни общини – силна държава“.
В края на втория работен ден на XIII Годишна среща на местните власти бяха връчени традиционните награди на НСОРБ. Те бяха за  “Община – реформатор”
“Общинар – реформатор”, „Общински дарител“, „Партньор на общините“, „Активни граждани” и “Медиен глас на общините”.
На събитието присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев, народни представители и близо 800 представители на общините, кметове, председатели на общински съвети, заместник-кметове и експерти.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 15, 2018 09:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.