Общини получиха награди от Национално сдружение

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 15, 2018 09:15

Общини получиха награди  от Национално сдружение

Община Ивайловград бе отличена с награда „Община – реформатор“. Това стана на XIII Годишна среща на местните власти, която се провежда в комплекс Албена. Това е една от традиционните награди на Националното сдружение на общините в България (НЗОРБ). Наградата е в раздела на общини с население до 10 хил. жители.
На този форум Консултативният съвет за нулеви отпадъци към община Свиленград бе отличен с приза „Активни граждани”. Призът НЗОРБ се връчва за гражданска инициатива, насочена към намаляване на отпадъците. Наградата прие Валя Здравкова като представител на общината в Консултативния съвет.
На форума бяха дискутирани няколко теми. На една от тях водещ бе Иво Димов, кмет на Димитровград и зам-председател на УС на НСОРБ. Той прикани управляващите: „Крайно време е в национален мащаб да се въведе в действие механизъм за финансиране на действията по превенция, който да бъде заложен в Закона за държавния бюджет, като целева субсидия за общините, разпределена по конкретни обекти.“
Другите теми бяха: „Електронното управление“, „Общините и държавата в съвместно управление на територията“, „Силни общини – силна държава“.
В края на втория работен ден на XIII Годишна среща на местните власти бяха връчени традиционните награди на НСОРБ. Те бяха за  “Община – реформатор”
“Общинар – реформатор”, „Общински дарител“, „Партньор на общините“, „Активни граждани” и “Медиен глас на общините”.
На събитието присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев, народни представители и близо 800 представители на общините, кметове, председатели на общински съвети, заместник-кметове и експерти.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 15, 2018 09:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.