Общини готвят празнични шествия за 24 май

Милена Митева
От Милена Митева май 20, 2019 09:33

Общини готвят празнични  шествия за 24 май

Предстои тържествено отбелязване на 24 май в региона. Общините са в трескава подготовка за изпращане на абитуриентите от Випуск 2019.
Традиционното празничното шествие за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на 24 май в Харманли ще започне в 10:00 часа. То ще тръгне от НЧ “Дружба – 1870“ и ще достигне до площад „Възраждане“ (пред пощата), където в 10:30 часа ще започне празнична програма. На нея ще се състои церемония по предаване на знамената на училищата и ще бъдат наградени абитуриентите от Випуск 2019.
В 19:30 часа абитуриентите ще дефилират по червен килим на същото място. След това ще заминат за „Приказките“, където ще бъде финала на тържеството.
В Любимец празничният ден ще започне в 10:00 часа. От общината са организирали шествие, което ще започне от градския парк до площад „Трети март“, където всички учебни заведения ще се включат в празнична програма. В 20:00 часа ще започне изпращането на тридесет и четирите абитуриенти, които ще направят дефиле пред своите съграждани. Те ще отпразнуват завършването си в ресторант „Алегро“.
В Симеоновград на 24 май от 18:30 часа завършващите ще бъдат на прием при кмета Милена Рангелова. След това с шествие по улица „Търговска“ те ще стигнат до площад „Трети март“, след което ще заминат за Хасково, където ще се състои балната им нощ.
В Свиленград на 24 май от 10:00 часа в църквата „Света Тройца“ ще се състои тържествен молебен. Час по-късно по бул. “България“ ще започне шествие.

В Тополовград шествието за празника ще премине от площад „Шести септември“ до площад „Освобождение“ в 10:30 часа. От 11:00 ще започне празнична програма, а от 19:00 часа жители и гости ще могат да видят завършващите в центъра на града, където половин час по-късно ще започне концерт на Иван Дяков.
Баловете на завършващите в граничния град ще бъдат отбелязани в следващите два поредни дни.
На 25 май випускниците от ПГССИ ”Христо Ботев” ще се съберат в ресторант „Марица”. В 19:00 часа те ще бъдат в Градския парк, след което в 19:30 часа по булевард „България” в колона от автомобили ще се придвижат до пресечката на булеварда с ул. „Московска”, от където автомобилите ще се изтеглят, а абитуриентите ще продължат към ресторанта.
Ден по-късно абитуриенти от СУ ”Д-р Петър Берон” – Свиленград, ще бъдат на купон в ресторант „Хестея”. В интервал от 19:00 до 20:00 часа автомобилите превозващи абитуриентите ще преминат по маршрут: „България” (кръговото при магазин „Зора”) – ул. ”Камчия”, където абитуриентите слизат от автомобилите и се придвижват към ресторант „Хестея”, а превозните средства се изтеглят по ул.”Ненчо Христов”.

Милена Митева
От Милена Митева май 20, 2019 09:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама