Общини готвят празнични шествия за 24 май

Милена Митева
От Милена Митева май 20, 2019 09:33

Общини готвят празнични  шествия за 24 май

Предстои тържествено отбелязване на 24 май в региона. Общините са в трескава подготовка за изпращане на абитуриентите от Випуск 2019.
Традиционното празничното шествие за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на 24 май в Харманли ще започне в 10:00 часа. То ще тръгне от НЧ “Дружба – 1870“ и ще достигне до площад „Възраждане“ (пред пощата), където в 10:30 часа ще започне празнична програма. На нея ще се състои церемония по предаване на знамената на училищата и ще бъдат наградени абитуриентите от Випуск 2019.
В 19:30 часа абитуриентите ще дефилират по червен килим на същото място. След това ще заминат за „Приказките“, където ще бъде финала на тържеството.
В Любимец празничният ден ще започне в 10:00 часа. От общината са организирали шествие, което ще започне от градския парк до площад „Трети март“, където всички учебни заведения ще се включат в празнична програма. В 20:00 часа ще започне изпращането на тридесет и четирите абитуриенти, които ще направят дефиле пред своите съграждани. Те ще отпразнуват завършването си в ресторант „Алегро“.
В Симеоновград на 24 май от 18:30 часа завършващите ще бъдат на прием при кмета Милена Рангелова. След това с шествие по улица „Търговска“ те ще стигнат до площад „Трети март“, след което ще заминат за Хасково, където ще се състои балната им нощ.
В Свиленград на 24 май от 10:00 часа в църквата „Света Тройца“ ще се състои тържествен молебен. Час по-късно по бул. “България“ ще започне шествие.

В Тополовград шествието за празника ще премине от площад „Шести септември“ до площад „Освобождение“ в 10:30 часа. От 11:00 ще започне празнична програма, а от 19:00 часа жители и гости ще могат да видят завършващите в центъра на града, където половин час по-късно ще започне концерт на Иван Дяков.
Баловете на завършващите в граничния град ще бъдат отбелязани в следващите два поредни дни.
На 25 май випускниците от ПГССИ ”Христо Ботев” ще се съберат в ресторант „Марица”. В 19:00 часа те ще бъдат в Градския парк, след което в 19:30 часа по булевард „България” в колона от автомобили ще се придвижат до пресечката на булеварда с ул. „Московска”, от където автомобилите ще се изтеглят, а абитуриентите ще продължат към ресторанта.
Ден по-късно абитуриенти от СУ ”Д-р Петър Берон” – Свиленград, ще бъдат на купон в ресторант „Хестея”. В интервал от 19:00 до 20:00 часа автомобилите превозващи абитуриентите ще преминат по маршрут: „България” (кръговото при магазин „Зора”) – ул. ”Камчия”, където абитуриентите слизат от автомобилите и се придвижват към ресторант „Хестея”, а превозните средства се изтеглят по ул.”Ненчо Христов”.

Милена Митева
От Милена Митева май 20, 2019 09:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.