Община Тополовград продава три камиона

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 15, 2017 12:14

Разрешение за продажба на 3 автомобила, общинска собственост чрез провеждане на публичен търг дадоха тополовградските съветници на последната сесия.
Единият е товарен автомобил ЗИЛ 131, рег.№Х 71 23 ВС, въведен в експлоатация като нов през 1976 г. В община Тополовград е регистриран като употребяван през 2012 г. Върху рамата на автомобила е монтирана метална цистерна с обем от 3 тона за превоз на течности.
Другото МПС е товарен автомобил МАЗ 500, рег.№Х 71 22 ВС, въведен в експлоатация като нов през 1971 г. В община Тополовград е регистриран като употребяван през 2012 г. Той също има монтирана цистерна, но обем 5 тона.
И на двата камиона общото им техническо състояние, определено от лицензиран оценител е незадоволително.
Те бяха предоставени под наем на „ПСД ХОЛДИНГ“ АД – – София за изграждане на магистрала „Марица“ – ЛОТ 2 от Димитровград до Харманли.
В последствие договорът беше прекратен, поради завършване на определената работа
И двата камиона не се използват и са физически застарели (съответно на 40 и 46 год.), с висок експлоатационен разход на гориво.
Третата продажба а на дизелов товарен автомобил УРАЛ 375, без регистрация в КАТ. Върху рамата на автомобила няма монтирана каросерия. В момента не се използва, а за закупуване и монтиране на каросерия ще са необходими допълнителни разходи.
Поддръжката и експлоатацията на МПС-та в бъдеще ще изискват все повече неоправдани разходи, поради което община Тополовград има интерес те да бъдат продадени.

На последната сесия ОбС на Тополовград прие списък с общински жилища, разпределени по предназначение и групи, вид и местонахождения. От докладната става ясно, че общината има 17 двустайни апартамента, 2 едностайни и двуетажна масивна сграда в града.
В село Устрем притежава 2 двустайни, в с. Радовец, също плюс две едноетажни сгради. В Хлябово има апартамент, в Орешник в Младежкото селища има две сгради.
В списъка на общината се водят и два едностайни апартамента като ведомствени жилища.
Съветниците решиха продажби без търг да се извърши на наемодател в Орешник, я с търг – в селата Радовец, Хлябово, Филипово и Орешник.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 15, 2017 12:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама