Община Тополовград продава три камиона

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 15, 2017 12:14

Разрешение за продажба на 3 автомобила, общинска собственост чрез провеждане на публичен търг дадоха тополовградските съветници на последната сесия.
Единият е товарен автомобил ЗИЛ 131, рег.№Х 71 23 ВС, въведен в експлоатация като нов през 1976 г. В община Тополовград е регистриран като употребяван през 2012 г. Върху рамата на автомобила е монтирана метална цистерна с обем от 3 тона за превоз на течности.
Другото МПС е товарен автомобил МАЗ 500, рег.№Х 71 22 ВС, въведен в експлоатация като нов през 1971 г. В община Тополовград е регистриран като употребяван през 2012 г. Той също има монтирана цистерна, но обем 5 тона.
И на двата камиона общото им техническо състояние, определено от лицензиран оценител е незадоволително.
Те бяха предоставени под наем на „ПСД ХОЛДИНГ“ АД – – София за изграждане на магистрала „Марица“ – ЛОТ 2 от Димитровград до Харманли.
В последствие договорът беше прекратен, поради завършване на определената работа
И двата камиона не се използват и са физически застарели (съответно на 40 и 46 год.), с висок експлоатационен разход на гориво.
Третата продажба а на дизелов товарен автомобил УРАЛ 375, без регистрация в КАТ. Върху рамата на автомобила няма монтирана каросерия. В момента не се използва, а за закупуване и монтиране на каросерия ще са необходими допълнителни разходи.
Поддръжката и експлоатацията на МПС-та в бъдеще ще изискват все повече неоправдани разходи, поради което община Тополовград има интерес те да бъдат продадени.

На последната сесия ОбС на Тополовград прие списък с общински жилища, разпределени по предназначение и групи, вид и местонахождения. От докладната става ясно, че общината има 17 двустайни апартамента, 2 едностайни и двуетажна масивна сграда в града.
В село Устрем притежава 2 двустайни, в с. Радовец, също плюс две едноетажни сгради. В Хлябово има апартамент, в Орешник в Младежкото селища има две сгради.
В списъка на общината се водят и два едностайни апартамента като ведомствени жилища.
Съветниците решиха продажби без търг да се извърши на наемодател в Орешник, я с търг – в селата Радовец, Хлябово, Филипово и Орешник.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 15, 2017 12:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.