Община Тополовград има нови 10 почетни граждани

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 6, 2018 21:00

Община Тополовград има нови 10 почетни граждани

Нови 10 почетни граждани на Тополовград ще получат почетните си символи през месец май. Предложенията на кмета Божин Божинов бяха одобрени и приети на последното заседание на ОбС през месец април, тази година. В докладната е записано, че посочените личности имат съществен принос за развитието на културата, спорта не само за общината, но и за Република България.
Александър Томов Лазаров, Биньо Митев Чифудов и Георги Николов Мърков ще са почетни граждани за изключителен принос за развитието на спорта.
Георги Киров Петров, който има съществен принос за развитието на културата, а Трифон Ламбов Трифонов и Вълчо Милушев Кадиев /посмъртно/ за изключителен принос за развитието на културата в община Тополовград.
За съществен принос за развитието на образованието в общината званията ще получат Ваня Димитрова Василева и Мария Атанасова Димова
Генерал Тодор Николаев Коджейков и Янко Вълков Георгиев ще са почетни граждани защото са дали съществен принос за развитието на община Тополовград.
Почетните плакети ще бъдат връчени на 23 май от 17:00 часа на тържествена церемония в Големия салон на читалището, по време на която ще има и празничен състав с участието на читалищни състави.

Миналата година по това време с това звание бяха удостоени девет лица, а преди това за почетен гражданин на Тополовград бе избран премиерът Бойко Борисов.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 6, 2018 21:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.