Община Тополовград има нови 10 почетни граждани

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 6, 2018 21:00

Община Тополовград има нови 10 почетни граждани

Нови 10 почетни граждани на Тополовград ще получат почетните си символи през месец май. Предложенията на кмета Божин Божинов бяха одобрени и приети на последното заседание на ОбС през месец април, тази година. В докладната е записано, че посочените личности имат съществен принос за развитието на културата, спорта не само за общината, но и за Република България.
Александър Томов Лазаров, Биньо Митев Чифудов и Георги Николов Мърков ще са почетни граждани за изключителен принос за развитието на спорта.
Георги Киров Петров, който има съществен принос за развитието на културата, а Трифон Ламбов Трифонов и Вълчо Милушев Кадиев /посмъртно/ за изключителен принос за развитието на културата в община Тополовград.
За съществен принос за развитието на образованието в общината званията ще получат Ваня Димитрова Василева и Мария Атанасова Димова
Генерал Тодор Николаев Коджейков и Янко Вълков Георгиев ще са почетни граждани защото са дали съществен принос за развитието на община Тополовград.
Почетните плакети ще бъдат връчени на 23 май от 17:00 часа на тържествена церемония в Големия салон на читалището, по време на която ще има и празничен състав с участието на читалищни състави.

Миналата година по това време с това звание бяха удостоени девет лица, а преди това за почетен гражданин на Тополовград бе избран премиерът Бойко Борисов.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 6, 2018 21:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама