Община обнови водопроводи на осем улици в града си

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 6, 2018 08:24

Община обнови водопроводи на осем улици в града си

Община Свиленград подмени старите етернитови водопроводи по осем улици в града. Чрез безизкопна технология вече са положени около 5 км нови полиетиленови тръби по улиците „Ген. Скобелев”, „23-ти септември”, „Отец Паисий”, „Васил Левски”, „Тодор Кирков”, „Комуна”, „3-ти март” и ”Георги Кирков”. Те ще бъдат изцяло асфалтирани след зимния сезон.
Дейностите се финансират със средства от бюджета. Безизкопният способ позволи по-малко замърсяване и разрушаване на настилките, без да се затварят уличните платна за движение
Напролет предстои следващ етап от обновяването на градската инфраструктура с включването на още 28 улици. Ще се извърши подмяна на водпроводната мрежа, след което те ще бъдат асфалтирани и благоустроени. Финансирането за това е осигурено с решение на Общинския съвет за заем в размер на 3 млн. лева. Освен това общината е разработила и подала към Програмата за развитие на селските райони проект за безвъзмездно финансиране на рехабилитация и облагородяване на градски улици.

Ремонтират водопроводи в села на общината за 6 млн. лв.

В община Свиленград стартира проект за реконструкция на водопроводи в селата Капитан Андреево, Момково, Левка и Студена. Те са четирите най-големи в общината. По проекта ще бъдат обновени вътрешните им водопроводни мрежи, ще бъдат подменени амортизираните стари етернитови тръби, които често дават аварии, с нови полиетиленови тръбопроводи. Обновената ВиК мрежа ще е с обща дължина 27 км.
Проектът е на стойност 5 646 797 лева от Програма за развитие на селските райони
Кметът на общината инж. Георги Манолов подписа договора с Държавен фонд „Земеделие”, подмярка 7.2 на Програмата за развитие на селските райони.
Този проект на общината беше подготвен и подаден още през 2016 г. Сега, две години по-късно, той получи одобрение от програмата, след като бе оценен с максимален бал от 100 точки.
Предстои подготовка на процедури за провеждане на обществени поръчки за избор на изпълнители съгласно Закона за обществените поръчки. Очаква се строителните дейности да стартират през пролетта на 2019 година.

Калина Райкова

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 6, 2018 08:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.