Община напомня за регистрация на животните от “задния двор”

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 19, 2020 10:21

Акценти

  • Регионален вестник, # 24/908 година XVII, 19 - 25 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Животните от „задния двор“ трябва да се регистрират, съобщава от сайта си Община Любимец.
Това е във връзка с измененията на Закона за ветеринарно-медицинската дейност от 14 февруари 2020 г., в който е променен редът за регистрация на „животновъден обект – лично стопанство“.
В съобщението се казва, че всички собственици и ползватели на животновъдни обекти за отглеждане на селскостопански животни в лични стопанства тип „заден двор“, се задължават да регистрират животновъдния си обект – лично стопанство.
Регистрацията на „животновъден обект – лично стопанство“ по населени места се осъществява чрез подаване в кметството/кметското наместничество на Заявление-декларация по образец на Българска агенция по безопасност на храните: „Образец ЗХОЖКФ-17Д/ Утвърден със Заповед №РД 11-525/20.02.2020 г. на изпълнителния директор на БАБХ“. Заявлението може да се изтегли и от прикачен файл след съобщението или да се получи в деловодството на община Любимец.
На регистрация „животновъден обект – лично стопанство“ подлежат всички селскостопански животни: едри преживни животни, дребни преживни животни, прасета за угояване, еднокопитни, зайци и птици.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 19, 2020 10:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама