Община Любимец подписа два договора за саниране

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 16, 2015 10:25

Община Любимец подписа два договора за саниране

Акценти

  • Регистрацията на Сдруженията „Гладстон“ 2 и „Републиканска“ 43 се извършиха в срок и те са едни от първите, вписани в Националния регистър

Свързани публикации

Договорите между община Любимец и Българската банка за развитие, свързани с отпускането на целево финансиране за саниране на многофамилни жилищни сгради, вече са факт. Те бяха подписани на 10 март на предварително организирана среща. Благодарение на своевременните действия от страна на общината и живущите в двата блока, подготовката на документите и регистрацията на Сдруженията „Гладстон“ 2 и „Републиканска“ 43 се извършиха в срок и те са едни от първите, вписани в Националния регистър.

До дни ще бъде обявена обществена поръчка за осъществяване на отделните дейности по сградата и за изпълнението на процеса по обновяването им. Обществената поръчка ще включва:

– извършване на техническо (конструктивно) обследване, което служи за установяване на конструктивната устойчивост на сградата;

– енергийно обследване, което предписва необходимите енергоспестяващи мерки за постигане на енергийна ефективност;

– изготвяне на технически паспорт на сградите, който включва данни за строежа, за основните му характеристики, мерките за поддържане, срокове за извършване на ремонти, както указания и инструкции за безопасна експлоатация.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 16, 2015 10:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 905 892 преглеждания