Община Любимец купи три автомобила за Домашния патронаж

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 9, 2015 13:00

Община Любимец купи три автомобила за Домашния патронаж

Акценти

  • Идеята за закупуването на нови автомобили за нуждите на ДСП са от миналата година
  • Новият автопарк не само ще спести разходи, но и ще улесни обслужването на потребителите на социалните услуги

Свързани публикации

От община Любимец подариха на Домашен социален патронаж (ДСП) в града три нови автомобила. Те ще се използват за разнос на храна по домовете. Колите са с марка Дачия, модел „Докер“ и са закупени изцяло със средства от бюджета на общината. Всяка една от тях е на стойност 22 000 лева и отговаря на съвременните хигиенни изисквания за пренасяне на храна.

На официална церемония в двора на Специализираната болница, където се помещава и Социалния патронаж, uметът на общината – Анастас Анастасов връчи на шофьорите ключове на новите автомобили и им пожела безаварийно шофиране и навременно доставяне на храна на хората, ползващи социалната услуга. На целия екип пожела ползотворна работа. Пред присъстващите той сподели, че в момента общината работи в за създаване на нова база за нуждите на Домашен социален патронаж. За тази цел се подготвя проект, с който да се направи основен ремонт и да се пригоди за работа на ДСП базата на бивш „Военен гарнизонен стол“ в града.

Идеята за закупуването на нови автомобили за нуждите на ДСП са от миналата година, когато се установи, че наличните транспортни средства често аварират, нуждаят се от ремонт и допълнително натоварват бюджета на общината. Новият автопарк не само ще спести доста от тези разходи, но и ще улесни обслужването на потребителите на социалните услуги, предоставяни от социалното звено.

Чрез услугите на ДСП, Община Любимец реализира обществения си ангажимент към хората в неравностойно положение, като ги подпомага в едно от най-важните социални направления, а именно – доставка по домовете на топла и качествена храна.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 9, 2015 13:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.