Община Любимец купи три автомобила за Домашния патронаж

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 9, 2015 13:00

Община Любимец купи три автомобила за Домашния патронаж

Акценти

  • Идеята за закупуването на нови автомобили за нуждите на ДСП са от миналата година
  • Новият автопарк не само ще спести разходи, но и ще улесни обслужването на потребителите на социалните услуги

Свързани публикации

От община Любимец подариха на Домашен социален патронаж (ДСП) в града три нови автомобила. Те ще се използват за разнос на храна по домовете. Колите са с марка Дачия, модел „Докер“ и са закупени изцяло със средства от бюджета на общината. Всяка една от тях е на стойност 22 000 лева и отговаря на съвременните хигиенни изисквания за пренасяне на храна.

На официална церемония в двора на Специализираната болница, където се помещава и Социалния патронаж, uметът на общината – Анастас Анастасов връчи на шофьорите ключове на новите автомобили и им пожела безаварийно шофиране и навременно доставяне на храна на хората, ползващи социалната услуга. На целия екип пожела ползотворна работа. Пред присъстващите той сподели, че в момента общината работи в за създаване на нова база за нуждите на Домашен социален патронаж. За тази цел се подготвя проект, с който да се направи основен ремонт и да се пригоди за работа на ДСП базата на бивш „Военен гарнизонен стол“ в града.

Идеята за закупуването на нови автомобили за нуждите на ДСП са от миналата година, когато се установи, че наличните транспортни средства често аварират, нуждаят се от ремонт и допълнително натоварват бюджета на общината. Новият автопарк не само ще спести доста от тези разходи, но и ще улесни обслужването на потребителите на социалните услуги, предоставяни от социалното звено.

Чрез услугите на ДСП, Община Любимец реализира обществения си ангажимент към хората в неравностойно положение, като ги подпомага в едно от най-важните социални направления, а именно – доставка по домовете на топла и качествена храна.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 9, 2015 13:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама