Община Ивайловград и училището в Железино са със спечелени проекти

Сакар нюз
От Сакар нюз май 2, 2017 09:13

Два проекта в община Ивайловград ще бъдат финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Те са в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда 2017 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“. В кампанията са участвали 1 000 проектни предложения, като одобрените са само 232.
Единият е на Община Ивайловград, а другият – на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий’’, село Железино. Стойността им е 10 000 лв.
В селото ще се създаде еко зона и класна стая на открито, ще се извърши и облагородяване и озеленяване на двора на училището.
В градския парк на Ивайловград ще се направи почистване, озеленяване, облагородяване и изграждане на нов детски кът. Предвижда се да бъдат премахнати старите съоръжения и на тяхно място да се поставят нови по–модерни, да се почисти пясъчната настилка и да се замени със специална гумирана, да бъде поставена и специална къщичка за игри.
След реализиране на проекта, теренът ще се превърне в красива и приятна зона за отдих, а децата на Ивайловград ще имат нови, съвременни кътове за игри и забавления.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 2, 2017 09:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.