Община Ивайловград и училището в Железино са със спечелени проекти

Сакар нюз
От Сакар нюз май 2, 2017 09:13

Два проекта в община Ивайловград ще бъдат финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Те са в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда 2017 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“. В кампанията са участвали 1 000 проектни предложения, като одобрените са само 232.
Единият е на Община Ивайловград, а другият – на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий’’, село Железино. Стойността им е 10 000 лв.
В селото ще се създаде еко зона и класна стая на открито, ще се извърши и облагородяване и озеленяване на двора на училището.
В градския парк на Ивайловград ще се направи почистване, озеленяване, облагородяване и изграждане на нов детски кът. Предвижда се да бъдат премахнати старите съоръжения и на тяхно място да се поставят нови по–модерни, да се почисти пясъчната настилка и да се замени със специална гумирана, да бъде поставена и специална къщичка за игри.
След реализиране на проекта, теренът ще се превърне в красива и приятна зона за отдих, а децата на Ивайловград ще имат нови, съвременни кътове за игри и забавления.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 2, 2017 09:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 273 506 преглеждания