Община Ивайловград и СУ „Христо Ботев“ посрещнаха делегация с ученици от Албания

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 6, 2019 11:07

Община Ивайловград и СУ „Христо Ботев“  посрещнаха делегация с ученици от Албания

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #45/174, 6-12 ноември 2019 г.

Свързани публикации

Община Ивайловград и СУ „Христо Ботев“ посрещнаха делегация от 16 ученици от гимназия в град Тирана, Република Албания, съобщават от сайта на Общината.
Представителната група бе водена от Arxhilda Rringaj – втори секретар в посолството на Република Албания в България, преподавателят от университета в Тирана Mirela Thanasi, директор на гимназия в Тирана, и учители.
Mirela Thanasi е член на комитет за издирване на албанска диаспора на Балканите. Причина за визитата на делегацията е фактът, че в община Ивайловград се намира единственото албанско село в България – с. Мандрица. Наследници на заселилите се в миналото по нашите земи албанци все още живеят и работят в Ивайловград.
Учениците от СУ „Христо Ботев“ представиха два народни танца на своите връстници от Тирана. Гостите от своя страна също изпълниха свой национален танц.
Учениците от Ивайловград създадоха нови контакти, развеждайки албанските младежи из класните стаи, кабинетите и спортната база на СУ „Христо Ботев“.
Ръководството на училището в лицето на директора Александра Хорозова и учителите по английски език Тодорка Иванова и Иванка Христова-Петрова, и колегите им от Албания си обещаха да работят съвместно в бъдещи проекти.
Кметът на община Ивайловград Диана Овчарова осигури подаръци на всички гости. Те бяха връчени от секретаря на общината Николай Панайотов.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 6, 2019 11:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 670 474 преглеждания