Община Харманли печели второ място на конкурс за партньорство с гражданите

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 22, 2019 11:04

Община Харманли печели второ място  на конкурс за партньорство с гражданите

Община Харманли е класирана на второ място в годишния национален конкурс за 2018 г. на „Фондация за прозрачни регламенти“, съобщават от общината.
То е в категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и граждани за реализиране на прозрачност в действията на администрацията“ с практиката „Програма за финансиране на младежки дейности 2016-2019 г.“ – по-позната на гражданите в Харманли като „Харманли за младите“.
Церемонията по награждаването се състоя на 14 ноември в Областна администрация – Смолян. Там кметът Мария Киркова получи отличието.
В тази община се провежда кампания „Харманли за младите“, която цели да се развие система на доброволчество чрез стимулиране на безвъзмезден труд на кандидатстващите младежки сдружения.
За четири години, от 2016 г. до момента, са реализирани 23 проекта, само през 2019 г. бяха одобрени проекти на обща стойност почти 20 000 лева.
Друга част от дейностите, които са финансирани в кампанията, са по проекта „Зелена магия“, чрез който бяха облагородени зелените площи около новия път в село Бисер, проекта Tech lab, чрез който бе закупен 3D принтер за технологичната лаборатория в СУ „Неофит Рилски“, и проекта „Наше село“, чрез който бе изградена нова беседка за жителите на село Шишманово.
Чрез „Програма за финансиране на младежки дейности 2016-2019 г.“ младите хора биват приобщени в процесите на изграждане и опазване на съграденото. Идеите се превръщат в реалност, а градът и селата стават по-приятно и красиво място за живеене, се отбелязва в съобщението на Общината.

Източник: ОбА – Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 22, 2019 11:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.