Община Харманли бяга от неудобни въпроси

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2015 08:38

Община Харманли бяга от неудобни въпроси

Акценти

  • Кметът Лисков загуби 4 дела от Иван Атанасов защото е отказъл достъп до информация
  • В община Харманли се харчат хилад иза поддръжка на вили и луксозни коли, но общината крие това от данъкоплатците

Свързани публикации

Кметът на Харманли Михаил Лисков и общинската управа упорито бягат от „народната любов“ и отказват да отговарят на неудобни въпроси, отнасящи се до проблемни за града теми. Тези въпроси се поставят от Гражданско движение „Заедно за Харманли“ на тяхната страница в социалната мрежа „Фейсбук“ и чрез официални писма, входирани в Общината.

Засега от движението не само че не получават отговори, но и не ги допуснат до страницата на Община Харманли във Фейсбук. „Не ни приемат поканата от много месеци и не можем нито да ги питаме директно, нито да вземем отношение по теми, които те публикуват“, казва Тодор Тодоров, председател на УС на движението.

„Това не е личен профил, а неговото предназначение е да даде обратна връзка с хората. Който го е страх от критика, значи е сбъркал мястото си. Всъщност неглижирането на питанията на народа, от който произлиза всяка една власт, е „най-яркия“ атестат за тази власт“, казва още г-н Тодоров. Движението, на което той е председател, е създадено миналата година, не е политическо и е изцяло в обществена полза.

Страхува ли се кметът Лисков от неудобни въпроси? Научаваме, че вече 15-и ден няма отговор на неща, които трябва да са ясни от доста време. Въпреки молбата на Движението да се даде по-скоро информация относно бъдещата концесия и съдбата за Градския парк в Харманли – тема с огромен обществен интерес, отговор няма.

Няма отговор и на предложението на „Заедно за Харманли“ за видеонаблюдение в града и на проблемни места в кв. „Дружба“, предвид на това, че там се намира най-големият приемателен център за чужденци в страната. От Движението декларираха своята готовност за съдействие, включително и това да закупят камерите за видеонаблюдение. Поставянето им ще е още една превенция на престъпността и ще даде сигурност на гражданите.

На 23 февруари бе поставен в социалната мрежа въпросът за незаконно сметище в една от ромските махали и за незаконното строителство. Наложи се граждани да споделят публикацията на профила на Общината, но от там „ни вопъл, ни стон“. Жители, чиито къщи са в близост до това сметище, са отчаяни и дори обмислят крайни мерки като това да го запалят. Хората споделят, че вонята не се търпи, а боклуците са една бомба от зарази. От Движението питат ясно – има ли незаконно строителство в Харманли? Ако не им се отговори, те ще адресират питането си до местната РДНСК, която да извърши проверки на посочени места и да потърси отговорност, ако такова бъде установено.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2015 08:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.