Обществено порицание за подсъдим

Сакар нюз
От Сакар нюз април 15, 2017 13:52

Обществено порицание за подсъдим

ПРИСЪДА

гр. Харманли 14.III.2017г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

ХАРМАНЛИЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД на четиринадесети март, две хиляди и седемнадесета година, в открито съдебно заседание, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ : Веселин Коларов

Съдебни заседатели:

  1. Марияна Д.
  2. М.Г.

при секретаря: Е.Г., с участието на Районния прокурор: Маргарит Стоилов, като разгледа докладваното от Председателя наказателно общ характер дело № 35/ 2017г. по описа на Районен съд гр. Харманли

ПРИСЪДИ

ПРИЗНАВА подсъдимият М.А.К.: турчин, български гражданин, с начално образование / завършен осми клас/, ученик в 10 -ти клас, неженен и неосъждан ,род. в гр. Х., живущ ***, с адрес ***,  ЕГН **********, за ВИНОВЕН  в това, че:

На 13.VIII.2016г. в гр.Харманли, намерил чужда движима вещ – мобилен телефон марка ”Samsung Galaxy S6 Edge” c имей № 356420071384788 на стойност 850лв.-собственост на Д.И.Д. *** и в продължение на една седмица не съобщил за нея на собственика й, на властта или на този, който я е загубил, като макар и непълнолетен е могъл да разбила свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, поради което и на основание чл. 207 ал.1 вр. чл. 63 ал.1 т.5 от НК го ОСЪЖДА на „ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ ”.

На основание чл.52 от НК наложеното наказание „ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ ” да се изпълни чрез публикуване на присъдата в интернет сайта на Община Харманли и регионален вестник „ Сакар Нюз”.

ОСЪЖДА подсъдимият М.А.К. – солидарно с родителя си М.А.И., да заплатят, в полза на държавата по сметка на ОД МВР Хасково сумата от 40.00 лв. – разноски по делото – за възнаграждение на вещо лице.

ОСЪЖДА подсъдимият М.А.К. – солидарно с родителя си М.А.И., да заплатят, в полза на държавата по сметка на РС Харманли сумата от 30.00лв. – разноски по делото – за възнаграждение на вещо лице

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протест пред Хасковски окръжен съд, в петнадесет дневен срок от днес.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 15, 2017 13:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.