Обществено порицание за подсъдим

Сакар нюз
От Сакар нюз април 15, 2017 13:52

Обществено порицание за подсъдим

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, бр. 15/46, 14-20 април 2017 година

Свързани публикации

ПРИСЪДА

гр. Харманли 14.III.2017г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

ХАРМАНЛИЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД на четиринадесети март, две хиляди и седемнадесета година, в открито съдебно заседание, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ : Веселин Коларов

Съдебни заседатели:

  1. Марияна Д.
  2. М.Г.

при секретаря: Е.Г., с участието на Районния прокурор: Маргарит Стоилов, като разгледа докладваното от Председателя наказателно общ характер дело № 35/ 2017г. по описа на Районен съд гр. Харманли

ПРИСЪДИ

ПРИЗНАВА подсъдимият М.А.К.: турчин, български гражданин, с начално образование / завършен осми клас/, ученик в 10 -ти клас, неженен и неосъждан ,род. в гр. Х., живущ ***, с адрес ***,  ЕГН **********, за ВИНОВЕН  в това, че:

На 13.VIII.2016г. в гр.Харманли, намерил чужда движима вещ – мобилен телефон марка ”Samsung Galaxy S6 Edge” c имей № 356420071384788 на стойност 850лв.-собственост на Д.И.Д. *** и в продължение на една седмица не съобщил за нея на собственика й, на властта или на този, който я е загубил, като макар и непълнолетен е могъл да разбила свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, поради което и на основание чл. 207 ал.1 вр. чл. 63 ал.1 т.5 от НК го ОСЪЖДА на „ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ ”.

На основание чл.52 от НК наложеното наказание „ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ ” да се изпълни чрез публикуване на присъдата в интернет сайта на Община Харманли и регионален вестник „ Сакар Нюз”.

ОСЪЖДА подсъдимият М.А.К. – солидарно с родителя си М.А.И., да заплатят, в полза на държавата по сметка на ОД МВР Хасково сумата от 40.00 лв. – разноски по делото – за възнаграждение на вещо лице.

ОСЪЖДА подсъдимият М.А.К. – солидарно с родителя си М.А.И., да заплатят, в полза на държавата по сметка на РС Харманли сумата от 30.00лв. – разноски по делото – за възнаграждение на вещо лице

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протест пред Хасковски окръжен съд, в петнадесет дневен срок от днес.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 15, 2017 13:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 110 041 преглеждания