Обсъждат превантивни мерки срещу пожарите

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 25, 2008 09:27

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, бр.30 (283), година VI125-31 юли 2008 г

Свързани публикации

Представители на институции от община Симеоновград, начело с кмета Милена Рангелова, двамата заместник-кметове, главния експерт „ОМП и УК“, Емилен Ряпов- началник на пожарната, Николай Митев-началник „ВиК“ и Петьо Иванов – ПУ-Симеоновград проведоха среща. На нея те обсъдиха и определиха пожароопасните райони, зоните на отговорност и наблюдателни постове. Разискваха се техническо обезпечаване на тези, които ще се борят с пожарите.
Емилен Ряпов предложи да правят такива регулярни срещи всеки месец. Той определи като пожароопасни районите на гробищата и сметището и предложи да бъдат почистени и заорани. Освен това той допълни още, че трябва да се изпрати сигнално писмо до „Волф Милениум“ за почистване и обезопасяване на сметището и да се предупреди жп инфраструктура да почистят сервитутната си ивица.
Той докладва, че колегите му обикаляли по цял ден и следели за разораването на житните блокове. Бензиностанциите и газстанциите също са предупредени да си почистят.
Кметът Милена Рангелова помоли полицайското управление при възникване на пожар дежурният да уведомява дежурния към ОбСС при УК и обеща при първа възможност да закупи още три хидранта, които пожарната ще постави на необходимите места.
Стана ясно, че общината разполагала с четири високоговорителя, с които може да се оповести населението при извънредни ситуации. Тя обеща да говори с шефовете на местната кабелна телевизия, ако може да излъчват информационен блок, поне веднъж седмично, с новини и съобщения от общината.“

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 25, 2008 09:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.