Обсъждат превантивни мерки срещу пожарите

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 25, 2008 09:27

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, бр.30 (283), година VI125-31 юли 2008 г

Свързани публикации

Представители на институции от община Симеоновград, начело с кмета Милена Рангелова, двамата заместник-кметове, главния експерт „ОМП и УК“, Емилен Ряпов- началник на пожарната, Николай Митев-началник „ВиК“ и Петьо Иванов – ПУ-Симеоновград проведоха среща. На нея те обсъдиха и определиха пожароопасните райони, зоните на отговорност и наблюдателни постове. Разискваха се техническо обезпечаване на тези, които ще се борят с пожарите.
Емилен Ряпов предложи да правят такива регулярни срещи всеки месец. Той определи като пожароопасни районите на гробищата и сметището и предложи да бъдат почистени и заорани. Освен това той допълни още, че трябва да се изпрати сигнално писмо до „Волф Милениум“ за почистване и обезопасяване на сметището и да се предупреди жп инфраструктура да почистят сервитутната си ивица.
Той докладва, че колегите му обикаляли по цял ден и следели за разораването на житните блокове. Бензиностанциите и газстанциите също са предупредени да си почистят.
Кметът Милена Рангелова помоли полицайското управление при възникване на пожар дежурният да уведомява дежурния към ОбСС при УК и обеща при първа възможност да закупи още три хидранта, които пожарната ще постави на необходимите места.
Стана ясно, че общината разполагала с четири високоговорителя, с които може да се оповести населението при извънредни ситуации. Тя обеща да говори с шефовете на местната кабелна телевизия, ако може да излъчват информационен блок, поне веднъж седмично, с новини и съобщения от общината.“

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 25, 2008 09:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.