Обсъдиха за втори път план за развитие на Харманли до 2027 г.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 7, 2020 11:19

Обсъдиха за втори път план за развитие на Харманли до 2027 г.

Акценти

  • # 31/915 година XVII, 7-13 август 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Във вторник, 4 август, в Община Харманли се проведе втора среща за обсъждане “План за интегрирано развитие “(ПИРО). От съобщението на Фейсбук страницата се казва, че на нея са присъствали заинтересовани органи и организации, икономически и социалните партньори, имащи отношение към развитието на общината. С представителите на бизнеса и „МИГ – Харманли“ са били обсъдени възможностите и заплахите пред местните предприемачи, които биха могли да се преодолеят с разработването на плана. От управата на Общината съобщават, че по-късно е било организирано обсъждане на бъдещата дейност и нужди на читалищата, както и взаимодействието на общината с НПО организации.
Планът за интегрирано развитие ще бъде за периода 2021-2027. В него ще бъдат посочени какви са средносрочните цели и приоритети за развитието на общината през следващите седем години.
Предстои екипът на Община Харманли да формулира визията, целите и приоритети за развитие за за този период. и да се определят приоритетните зони за въздействие, както и да се уточнят важните за общината проектни идеи с проекто-бюджети и оптимален график на изпълнение, както и да се набележи програма за реализация на плана.
В предстоящите задачи е записано още, че предстои определяне на необходими действия и индикатори за наблюдение и оценка на ПИРО, обсъждане с гражданите и заинтересованите страни,, след което планът трябва да бъде приет от ОбС. За да бъде публичен и прозрачен този процес, от Общината обещават да споделят информацията на сайта си.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 7, 2020 11:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама