ОбС – Тополовград започва работа без избран председател

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 16, 2019 11:47

ОбС – Тополовград  започва работа без  избран председател

Акценти

  • Общината е с нов заместник- кмет
  • Вестник „Сакарнюз“, #42/171, 15-21 ноември 2019 г.

Свързани публикации

На първото си заседание ОбС – Тополовград не избра свой председател. Гласуванията бяха две, но те не излъчиха новият шеф на местния парламент. Сесията се състоя на 11 ноември в изпълнения до краен предел с хора Малък салон на тополовградското читалище. Там новоизбраният кмет на общината и тези на селата положиха клетва.
Тържествената церемония бе открита от областния управител д-р Стефка Здравкова, която поздрави новоизбраните местни управници и им пожела успешен и ползотворен мандат. Всички новоизбрани съветници, кметът на общината и кметовете на кметства получиха удостоверенията си от председателя на ОИК – Мирослав Тумбалов, след което положиха клетва и подписаха клетвените си листове.
Както е по закон, госпожа Здравкова пре- достави ръководството на заседанието на най-възрастния от съветниците, който както и преди четири години се оказа Красимир Иванов.
След като процедурата бе изпълнена, се пристъпи към единствената точка от дневния ред – избор на председател на ОбС. Гласувана бе комисия от пет членове, която да осъществи избора, като в състава и влязоха Коста Стойчев от групата на “Възраждане“, председател и членове: Силвия Георгиева, от същата политическа сила, Борис Борисов от ГЕРБ, Янко Илиев – „БСП за България“ и Тодор Коджаманов – БДЦ.
Кандидатури за председател на ОбС бяха издигнати от Възраждане“ – Пламен Минчев, от ГЕРБ – Катя Гешева и от БСП – Кера Спирова. След проведеното гласуване никой от тях не получи необходимото мнозинство от поне 9 гласа от всичките 17 съветници. Пристъпи се към второ, в което участваха двамата кандидати с най-много гласове – Пламен Минчев и Катя Гешева, но и този път не бе избран шеф на ОбС, тъй като пак никой не получи необходимите 9 гласа.
Ново гласуване за председател ще се проведе на следващата сесия.

Общината е с нов заместник- кмет

Антоанета Палазова е назначена за заместник кмет на община Тополовград в първия работен ден от новия мандат на местната власт. Тя идва на мястото на Маргарита Георгиева, която бе два мандата заместник-кмет на общината и е освободена от тази длъжност със заповед на кмета Божин Божинов.
Това е първата заповед, която е издал новоизбраният кмет в първия си работен ден. Антоанета Палазова бе 12-та в Листата от кандидати за общински съветници на „Възраждане“ и декларираше, че е член на ГЕРБ, но несъгласна с политиката на тази партия.
Очаква се до дни да бъде назначен и още един заместник-кмет на общината. Това се налага, тъй като Иван Замов, който бе назначен на тази длъжност през септември и бе ВрИД кмет на общината, е пожелал да се завърне на старата си работа.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 16, 2019 11:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама