ОбС – Тополовград започва работа без избран председател

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 16, 2019 11:47

ОбС – Тополовград  започва работа без  избран председател

Акценти

  • Общината е с нов заместник- кмет
  • Вестник „Сакарнюз“, #42/171, 15-21 ноември 2019 г.

Свързани публикации

На първото си заседание ОбС – Тополовград не избра свой председател. Гласуванията бяха две, но те не излъчиха новият шеф на местния парламент. Сесията се състоя на 11 ноември в изпълнения до краен предел с хора Малък салон на тополовградското читалище. Там новоизбраният кмет на общината и тези на селата положиха клетва.
Тържествената церемония бе открита от областния управител д-р Стефка Здравкова, която поздрави новоизбраните местни управници и им пожела успешен и ползотворен мандат. Всички новоизбрани съветници, кметът на общината и кметовете на кметства получиха удостоверенията си от председателя на ОИК – Мирослав Тумбалов, след което положиха клетва и подписаха клетвените си листове.
Както е по закон, госпожа Здравкова пре- достави ръководството на заседанието на най-възрастния от съветниците, който както и преди четири години се оказа Красимир Иванов.
След като процедурата бе изпълнена, се пристъпи към единствената точка от дневния ред – избор на председател на ОбС. Гласувана бе комисия от пет членове, която да осъществи избора, като в състава и влязоха Коста Стойчев от групата на “Възраждане“, председател и членове: Силвия Георгиева, от същата политическа сила, Борис Борисов от ГЕРБ, Янко Илиев – „БСП за България“ и Тодор Коджаманов – БДЦ.
Кандидатури за председател на ОбС бяха издигнати от Възраждане“ – Пламен Минчев, от ГЕРБ – Катя Гешева и от БСП – Кера Спирова. След проведеното гласуване никой от тях не получи необходимото мнозинство от поне 9 гласа от всичките 17 съветници. Пристъпи се към второ, в което участваха двамата кандидати с най-много гласове – Пламен Минчев и Катя Гешева, но и този път не бе избран шеф на ОбС, тъй като пак никой не получи необходимите 9 гласа.
Ново гласуване за председател ще се проведе на следващата сесия.

Общината е с нов заместник- кмет

Антоанета Палазова е назначена за заместник кмет на община Тополовград в първия работен ден от новия мандат на местната власт. Тя идва на мястото на Маргарита Георгиева, която бе два мандата заместник-кмет на общината и е освободена от тази длъжност със заповед на кмета Божин Божинов.
Това е първата заповед, която е издал новоизбраният кмет в първия си работен ден. Антоанета Палазова бе 12-та в Листата от кандидати за общински съветници на „Възраждане“ и декларираше, че е член на ГЕРБ, но несъгласна с политиката на тази партия.
Очаква се до дни да бъде назначен и още един заместник-кмет на общината. Това се налага, тъй като Иван Замов, който бе назначен на тази длъжност през септември и бе ВрИД кмет на общината, е пожелал да се завърне на старата си работа.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 16, 2019 11:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.