Обраха фирма в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 12, 2017 06:54

Обраха фирма в Тополовград

Около 500 000 лв., както и неуточнено количество златни и други ценности бяха откраднати в нощта на четвъртък – 30 ноември, срещу петък – 1 декември, от офиса на ЕТ ”Баена” в Тополовград.
За това са съобщи на 1 декември в РУ „Полиция” собствениците на фирмата. През целия ден в петък – 1 декември, следователи от Хасково извършваха оглед на местопрестъплението.
Крадците са проникнали в района на фирмата от югоизточната и страна през помещения, складове, собственост на общината.
Според жалбоподателите и разследващите се предполага, че кражбата от офиса на фирмата е извършен през времето от 20:00 часа на 30.11. до 06:00 часа на 01.12. Това е станало чрез деформиране на алуминиева дограма на прозорец в административната сграда на ЕТ „Баена”и проникване в помещението, където е бил сейфът и съхранявани парите и ценностите.
След извършване на огледа на местопрестъплението и според собствениците и разследващите бравата на металния шкаф е разбита, след което е задигнато всичко ценно, намерено в нея – пари и златни предмети, принадлежащи на собственика на фирмата Атанас Баев.
Базата и сградата на известната Тополовградска фирма се намират в Индустриална зона, на изхода за Елхово. В съседство до нея се намира и бензиностанцията им „Баена”.
По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава, като интересен остава въпросът как крадците са разбрали какво има и точно този ден в касата на фирмата и как по най-бързия начин са се добрали до нея.
Атанас Баев е известен с добрата си и отговорна работа човек и бизнесмен не само в Тополовград и общината.
С мелиоративни, селско и горско стопански дейности, прокарване на пътища и др. той се занимава от 50 години. Като бригадир и отговорник в някогашното предприятие ССМБЕ /Селско стопански мелиорации и борба с ерозията/ и по-късно като собственик на ЕТ ”Баена”след 1989 г. с негово участие и под негово ръководство на територията на цяла Югоизточна България и в други райони на страната са изградени стотици микроязовири, прекарани и поддържани са много километри горски и полски пътища, извършени са много хиляди декари почвопоготовка, засадени са милиони насаждения от разнообразни горски култури и още много дейности в тези сфери.
Освен това, като член на Настоятелството на читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894”е активен и голям спомоществовател на културните прояви в общината, както и активен участник и дарител в много области от живота на общината.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 12, 2017 06:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама