Обраха фирма в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 12, 2017 06:54

Обраха фирма в Тополовград

Около 500 000 лв., както и неуточнено количество златни и други ценности бяха откраднати в нощта на четвъртък – 30 ноември, срещу петък – 1 декември, от офиса на ЕТ ”Баена” в Тополовград.
За това са съобщи на 1 декември в РУ „Полиция” собствениците на фирмата. През целия ден в петък – 1 декември, следователи от Хасково извършваха оглед на местопрестъплението.
Крадците са проникнали в района на фирмата от югоизточната и страна през помещения, складове, собственост на общината.
Според жалбоподателите и разследващите се предполага, че кражбата от офиса на фирмата е извършен през времето от 20:00 часа на 30.11. до 06:00 часа на 01.12. Това е станало чрез деформиране на алуминиева дограма на прозорец в административната сграда на ЕТ „Баена”и проникване в помещението, където е бил сейфът и съхранявани парите и ценностите.
След извършване на огледа на местопрестъплението и според собствениците и разследващите бравата на металния шкаф е разбита, след което е задигнато всичко ценно, намерено в нея – пари и златни предмети, принадлежащи на собственика на фирмата Атанас Баев.
Базата и сградата на известната Тополовградска фирма се намират в Индустриална зона, на изхода за Елхово. В съседство до нея се намира и бензиностанцията им „Баена”.
По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава, като интересен остава въпросът как крадците са разбрали какво има и точно този ден в касата на фирмата и как по най-бързия начин са се добрали до нея.
Атанас Баев е известен с добрата си и отговорна работа човек и бизнесмен не само в Тополовград и общината.
С мелиоративни, селско и горско стопански дейности, прокарване на пътища и др. той се занимава от 50 години. Като бригадир и отговорник в някогашното предприятие ССМБЕ /Селско стопански мелиорации и борба с ерозията/ и по-късно като собственик на ЕТ ”Баена”след 1989 г. с негово участие и под негово ръководство на територията на цяла Югоизточна България и в други райони на страната са изградени стотици микроязовири, прекарани и поддържани са много километри горски и полски пътища, извършени са много хиляди декари почвопоготовка, засадени са милиони насаждения от разнообразни горски култури и още много дейности в тези сфери.
Освен това, като член на Настоятелството на читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894”е активен и голям спомоществовател на културните прояви в общината, както и активен участник и дарител в много области от живота на общината.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 12, 2017 06:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.