Обилните валежи продължават да държат чешмите сухи

Милена Митева
От Милена Митева декември 9, 2014 13:35

Обилните валежи продължават да държат чешмите сухи

Акценти

  • В Района на Харманли 4 села са без вода
  • В район на Симеоновград е възстановено водоподаването за града САМО за битови нужди

Свързани публикации

От справка към ВиК ситуацията в областта за последното денонощие е следната:

В района на Харманли 4 села са без вода – Браница, Изворово, Черепово и Дрипчево, които са свързани с помпената станция в Момково. Поради водопроводна авария село Върбово и с. Поляново също са без вода.

В района на Симеоновград е възстановено водоподаването за града и село Преславец.  Водата да се използва САМО за битови нужди, гласи съобщението на ВиК.

В района на Любимец селата  Васково и Оряхово от помпена станция Момково са без вода. Помпената станция на Вълче поле е отново залята и поради това селата Дъбовец и Вълче поле също са без вода.

В район Свиленград поради повишаване на нивото на р. Марица водата продължава  да прелива през дигата и наводнява помпена станция Момково. Тя е спряна и в резултат на това 19 населени места от 3 общини са без вода, както следва: Свиленград: Момково, Димитровче, Костур, Левка, Михалич, Младиново, Мустрак, Пашово, Пъстрогор, Райкова могила, Сладун, Чернодъб, Щит.

Община Любимец: Васково, Оряхово. Община Харманли: Браница, Изворово, Черепово, Дрипчево. Поради скъсан  водопровод  в с. Сива река е преустановено водоподаването  на част от населеното място. Помпената станция – Лъв чешма – захранваща Свиленград, с. Капитан Андреево и с. Генералово е с намалено водоподаване поради заливане и спиране на 2 кладенеца.

От няколко дни хората в областта са притеснени от състоянието на язовир Тракиец. Нивото му се покачва и те очакват, ако се препълни, да залее земите им.

Милена Митева
От Милена Митева декември 9, 2014 13:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар