Обилните валежи продължават да държат чешмите сухи

Милена Митева
От Милена Митева декември 9, 2014 13:35

Обилните валежи продължават да държат чешмите сухи

Акценти

  • В Района на Харманли 4 села са без вода
  • В район на Симеоновград е възстановено водоподаването за града САМО за битови нужди

Свързани публикации

От справка към ВиК ситуацията в областта за последното денонощие е следната:

В района на Харманли 4 села са без вода – Браница, Изворово, Черепово и Дрипчево, които са свързани с помпената станция в Момково. Поради водопроводна авария село Върбово и с. Поляново също са без вода.

В района на Симеоновград е възстановено водоподаването за града и село Преславец.  Водата да се използва САМО за битови нужди, гласи съобщението на ВиК.

В района на Любимец селата  Васково и Оряхово от помпена станция Момково са без вода. Помпената станция на Вълче поле е отново залята и поради това селата Дъбовец и Вълче поле също са без вода.

В район Свиленград поради повишаване на нивото на р. Марица водата продължава  да прелива през дигата и наводнява помпена станция Момково. Тя е спряна и в резултат на това 19 населени места от 3 общини са без вода, както следва: Свиленград: Момково, Димитровче, Костур, Левка, Михалич, Младиново, Мустрак, Пашово, Пъстрогор, Райкова могила, Сладун, Чернодъб, Щит.

Община Любимец: Васково, Оряхово. Община Харманли: Браница, Изворово, Черепово, Дрипчево. Поради скъсан  водопровод  в с. Сива река е преустановено водоподаването  на част от населеното място. Помпената станция – Лъв чешма – захранваща Свиленград, с. Капитан Андреево и с. Генералово е с намалено водоподаване поради заливане и спиране на 2 кладенеца.

От няколко дни хората в областта са притеснени от състоянието на язовир Тракиец. Нивото му се покачва и те очакват, ако се препълни, да залее земите им.

Милена Митева
От Милена Митева декември 9, 2014 13:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.