НУ „Отец Паисий“ стана домакин на турнири за патронния си празник

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 15, 2018 09:24

НУ „Отец Паисий“ стана домакин на  турнири за патронния си празник

Два спортни междуучилищни турнира организира НУ „Отец Паисий“ – Харманли, в чест на патронния си празник.
88-годишнината на учебното заведение бе отбелязана с разнообразна програма. По повод 5 май, в два последователни дни имаше организирани различни културни и спортни прояви.
При откриването на празничната програма директорът на училището Галина Христозова честити празника на ученици и учители, като им пожела успех в учебната и възпитателна работа. Гост бе проф. д-р Мая Грекова, преподавател по социология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
В състезание по четене първокласниците от 1.а клас, с класен ръководител Росица Делчева, демонстрираха добри четивни умения. Децата четоха пасажи от любими приказки, под ръководството на учителя от полуинтерната група Иванка Иванова.
Най-добрите четци в състезанието „Най-обичам да чета“ получиха награди книжки, а всички останали – грамоти.
Презентация за патрона на училището запозна учениците с житието и битието на Хилендарския монах, сътворил „История славянобългарска“. Тя бе изнесена от Иванка Моллова.
В двора на училището се състоя и кратък концерт, посветен на празника. Хор, съставен от второкласници, изпълни народни песни, а деца от подготвителната група и ученици от първи клас играха танци.
Четвъртокласниците Михаела Инджова и Валери Скерлев прочетоха свои творби на тема „Моето училище – училище любимо“. Стихотворение с такова заглавие рецитира и третокласникът Иван Аргиров.
Турнирите, в които училището стана организатор и домакин, бяха по футбол и народна топка. В тях участие взеха сборни спортни формации от НУ „Отец Паисий”, НУ „Алеко Константинов” и ОУ „Иван Вазов”.
При народната топка първи станаха момичетата на ОУ „Иван Вазов”, втори – отборът на НУ „Отец Паисий”, а третото място заеха състезателките на НУ „Алеко Константинов”. В турнира по футбол победиха момчетата на НУ „Алеко Константинов”, след тях се наредиха вазовци, а паисиевци се класираха трети.
Купи, топки и други награди получиха от директора на училището-домакин.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 15, 2018 09:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 285 975 преглеждания