НУ „Отец Паисий“ стана домакин на турнири за патронния си празник

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 15, 2018 09:24

НУ „Отец Паисий“ стана домакин на  турнири за патронния си празник

Два спортни междуучилищни турнира организира НУ „Отец Паисий“ – Харманли, в чест на патронния си празник.
88-годишнината на учебното заведение бе отбелязана с разнообразна програма. По повод 5 май, в два последователни дни имаше организирани различни културни и спортни прояви.
При откриването на празничната програма директорът на училището Галина Христозова честити празника на ученици и учители, като им пожела успех в учебната и възпитателна работа. Гост бе проф. д-р Мая Грекова, преподавател по социология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
В състезание по четене първокласниците от 1.а клас, с класен ръководител Росица Делчева, демонстрираха добри четивни умения. Децата четоха пасажи от любими приказки, под ръководството на учителя от полуинтерната група Иванка Иванова.
Най-добрите четци в състезанието „Най-обичам да чета“ получиха награди книжки, а всички останали – грамоти.
Презентация за патрона на училището запозна учениците с житието и битието на Хилендарския монах, сътворил „История славянобългарска“. Тя бе изнесена от Иванка Моллова.
В двора на училището се състоя и кратък концерт, посветен на празника. Хор, съставен от второкласници, изпълни народни песни, а деца от подготвителната група и ученици от първи клас играха танци.
Четвъртокласниците Михаела Инджова и Валери Скерлев прочетоха свои творби на тема „Моето училище – училище любимо“. Стихотворение с такова заглавие рецитира и третокласникът Иван Аргиров.
Турнирите, в които училището стана организатор и домакин, бяха по футбол и народна топка. В тях участие взеха сборни спортни формации от НУ „Отец Паисий”, НУ „Алеко Константинов” и ОУ „Иван Вазов”.
При народната топка първи станаха момичетата на ОУ „Иван Вазов”, втори – отборът на НУ „Отец Паисий”, а третото място заеха състезателките на НУ „Алеко Константинов”. В турнира по футбол победиха момчетата на НУ „Алеко Константинов”, след тях се наредиха вазовци, а паисиевци се класираха трети.
Купи, топки и други награди получиха от директора на училището-домакин.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 15, 2018 09:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.