Новият творчески сезон се открива и в читалищата в Тополовградско

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 4, 2017 16:19

За 10-те читалища от Тополовградска община 1 октомври е началото на новия творчески сезон за 2017/18 г. Откриването на сезона ще е по-скоро със символичен характер, но за самодейците от тези духовни огнища това е начало на период, изпълнен с много работа, вълнения и настроение.
В читалищата по селата Радовец, Устрем, Срем, Княжево, Синапово, Мрамор, Орешник, Орлов дол и Хлябово основната дейност и този сезон е преди всичко за запазването и съхранението на местния фолклор и традиции и дейността на библиотеките, там където ги има. В читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894” – Тополовград, което се явява като един духовен и културен център в общината, дейностите са доста повече и по-разнообразни.
И през този сезон жителите на Тополовград и общината с интерес ще очакват новата постановка на Театъра на комедията „Велко Кънев”, новата продукция на танцовия състав „Луди млади”, новите песни в репертоара на дамския и мъжкия хор, както и всичко, което ще им подготвят останалите състави и клубове към читалището.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 4, 2017 16:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 127 698 преглеждания