Новият министър активизира работата на полицията

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 23, 2017 01:42

Новият министър активизира работата на полицията

След новите разпоредби на служебния министър на Вътрешните работи, с които се цели полицията да слезе по-близо до хората, структурите на МВР се активизираха. От края на миналата седмица и началото на тази, по всички входове на жилищните блокове и по достъпни и видни за хората места в Тополовград и останалите населени места от общината може да се види разлепено писмо на РУ – ”Полиция”, в което се указва името на полицейския служител, който отговаря за района, длъжността му, служебния телефон и адрес при необходимост за свързване с него.
Освен това в писмото са указани и начините как да се свърже съответния гражданин с РУ – ”Полиция”, ако не може да открие районният си инспектор, как да се свърже с ОД на МВР – Хасково, ако е недоволен от реакцията на Районното управление, как да се свърже с Инспектората на МВР, за да се оплаче от работата или действията на районната и областната структури на МВР и с Дирекция „Вътрешна сигурност” в МВР, ако попадне на случаи с корупция в системата.
Освен това служителите от РУ – ”Полиция” в малката сакарска община ежедневно правят проверки и уточняват необитаемите жилищни сгради в населените места, адресни регистрации и други дейности, свързани с възложената им охрана на общиствения ред и спокойствието на гражданите в общината. Тази засилена активност и присъствие се посрещат с одобрение от хората, живеещи в населените места от общината.
Силовото министерство започна кампанията, с която цели да повиши доверието на обществото в полицията. Много от хората не познават районните инспектори и за това вече са набелязани мерки, с които обществото да бъде информирано, обясни служебният вътрешен министър. Господин Узунов каза, че се взимат мерки във всеки жилищен вход да бъде сложена информация за районния инспектор.

Във всяко село – полицай. Този приоритет на правителството обяви премиерът в оставка Бойко Борисов в началото на годината. Още тогава стартираха процедури по подмяната на автопарка на полицията с нови и по-добре оборудвани коли, които се чакат повече от година. Очакват се 300 нови автомобила.
Най-популярните патрулки в България са на повече от 10 години. Колите масово са изгнили, с дупки по пода и ръждясали. Много от автомобилите трябва да бъдат спрени от движение, но неясно как минават технически преглед.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 23, 2017 01:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 905 912 преглеждания