Новият министър активизира работата на полицията

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 23, 2017 01:42

Новият министър активизира работата на полицията

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 7/38, 17-23 февруари 2017

Свързани публикации

След новите разпоредби на служебния министър на Вътрешните работи, с които се цели полицията да слезе по-близо до хората, структурите на МВР се активизираха. От края на миналата седмица и началото на тази, по всички входове на жилищните блокове и по достъпни и видни за хората места в Тополовград и останалите населени места от общината може да се види разлепено писмо на РУ – ”Полиция”, в което се указва името на полицейския служител, който отговаря за района, длъжността му, служебния телефон и адрес при необходимост за свързване с него.
Освен това в писмото са указани и начините как да се свърже съответния гражданин с РУ – ”Полиция”, ако не може да открие районният си инспектор, как да се свърже с ОД на МВР – Хасково, ако е недоволен от реакцията на Районното управление, как да се свърже с Инспектората на МВР, за да се оплаче от работата или действията на районната и областната структури на МВР и с Дирекция „Вътрешна сигурност” в МВР, ако попадне на случаи с корупция в системата.
Освен това служителите от РУ – ”Полиция” в малката сакарска община ежедневно правят проверки и уточняват необитаемите жилищни сгради в населените места, адресни регистрации и други дейности, свързани с възложената им охрана на общиствения ред и спокойствието на гражданите в общината. Тази засилена активност и присъствие се посрещат с одобрение от хората, живеещи в населените места от общината.
Силовото министерство започна кампанията, с която цели да повиши доверието на обществото в полицията. Много от хората не познават районните инспектори и за това вече са набелязани мерки, с които обществото да бъде информирано, обясни служебният вътрешен министър. Господин Узунов каза, че се взимат мерки във всеки жилищен вход да бъде сложена информация за районния инспектор.

Във всяко село – полицай. Този приоритет на правителството обяви премиерът в оставка Бойко Борисов в началото на годината. Още тогава стартираха процедури по подмяната на автопарка на полицията с нови и по-добре оборудвани коли, които се чакат повече от година. Очакват се 300 нови автомобила.
Най-популярните патрулки в България са на повече от 10 години. Колите масово са изгнили, с дупки по пода и ръждясали. Много от автомобилите трябва да бъдат спрени от движение, но неясно как минават технически преглед.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 23, 2017 01:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.