Новия творчески сезон в читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894” се завъртя с пълна пара

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 30, 2016 12:08

С още един състав се увеличиха самодейните колективи към тополовградското читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1894”. За творчески сезон 2016-2017 година бе открита Школа за народно пеене, с ръководител Донка Гочева. Тя се присъедини към досега работещите състави: Театър на комедията „Велко Кънев”, с режисьор Вълчо Янев, състави за народни танци „Луди млади” и „Възрожденци”, с ръководител Тодорка Бурналова, школа народни танци, с ръководител Дарина Терзиева, мъжка вокална формация, група за стари градски песни „Авролева” и Дамски хор, с ръководител Стойчо Чобанов, Детски хор „Медени звънчета”, с ръководител Людмила Янева, мажоретен състав „Сияйни звезди” в 2 възрастови групи, с ръководител Йовка Дионисова – Маркова, състав за художествено слово „Сладкодумци”, с ръководител Тонка Славкова.
Към читалището работят и група на художниците, с ръководител Петко Дечев, и изложбена зала, с отговорник Петко Ятакчиев, клуб „Дар от лозата”, с председател Тодор Колев и клуб на поетите и писателите „Илко Карайчев”, с председател Николай Дялков.
Любимият на всички Театърът на комедията „Велко Кънев” започна подготовката на новата си постановка „Добрият доктор” по Нийл Саймън, режисьор Вълчо Янев.
От ръководството на читалището се надяват и тази творческа година да бъде успешна, а то да бъде все така притегателен духовен и културен център за населението не само на Тополовград, но и на хората от цялата община.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 30, 2016 12:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама