Новите управници положиха клетва

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 13, 2015 11:10

Новите управници  положиха клетва

Акценти

  • Вестник Сакарско Ехо, брой 42/1495, година LXXХ, 13-19 ноември 2015

Свързани публикации

Препълнената с хора зала на малкия салон на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894” в Тополовград стана свидетел на тържествената клетва на общинските съветници, на кмета на общината и на кметовете на селата. Това стана на 9 ноември от 15,00 часа. С бурни ръкопляскания и овации бе посрещнат новоизбраният за втори пореден мандат кмет на общината Божин Божинов.
Първото тържествено заседание на новия Общински съвет за мандата в местната власт 2015-2019 г. бе открито от областния управител на област Хасково Станислав Дечев. Всички новоизбрани получиха удостоверенията си от зам.-председателя на ОИК Анка Димитрова. След това под ръководството на господин Дечев последователно клетва в конституцията и за работа в името на общината и нейните жители положиха общинските съветници, кметовете на селата, имащи право на това, и кметът на общината Божин Божинов. Отново под бурни овации новият стар кмет обеща през предстоящия мандат да работи с удвоени сили за благото на общината. Всички се подписаха и своите клетвени листове.
Областният управител ги поздрави с избора им, пожела им успешна работа и да се вслушват повече и по-често в гласа на тези, които са ги избрали. След това, както повелява ЗМСМА, ръководството на заседанието бе поето от най-възрастния общински съветник, който в случая се оказа Красимир Иванов от групата на местна коалиция (МК) „Възраждане”. Под негово ръководство бе избрана 5- членна комисия в състав: Коста Ташев от „Възраждане” – председател и членове: Георги Георгиев от същата МК, Николай Колев от ГЕРБ, Добрин Парнаров от МК „ЗА” Община Тополовград” и Силвия Георгиева от АБВ, която влезе в съвета на мястото на отказалия се водач на листата Димитър Димитров. Така дамите в състава на съвета станаха две, и двете госпожици. Комисията имаше за задача да проведе избора на председател на Общинския съвет, което бе и единствената точка в дневния ред на тържественото заседание. Две бяха предложенията, които постъпиха за тази длъжност. Едното от името на групата на ГЕРБ за Васил Сяров, който беше и техният кандидат за кмет на общината и второто от името на групата на МК „Възраждане” за Хараламби Мочев, който също беше кандидат за кмет на общината от НФСБ. След проведеното тайно гласуване за председател на ОбС с 9 гласа от обща 17-те съветника бе избран Васил Сяров, който бе достойно аплодиран от присъстващите в залата. В краткото си слово той благодари за избора и обеща отговорна работа за вземане на решения в полза на населението на общината. С това тържественото заседание приключи, а присъстващите се изнесоха на площад „Освобождение” пред сградата на ОбА за церемониалното посрещане от работещите в нея на новите управници. Там пред събралото се множество и аплодиращо новите управници – кметове и съветници бяха приветствани от началника на отдел Красимира Ятакчиева и поздравени от И.Д. кмет на общината Маргарита Георгиева. Кратки слова произнесоха кмета Божинов и председателя на ОбС – Сяров в които те отново заявиха решимостта си да работят в името на доброто настояще и бъдеще на общината и всички нейни жители. Двамата най-важни хора в общината за новия мандат получиха и подаръци със символно значение.
За добрата им работа бяха поздравени и досегашните зам.-кметове на общината Маргарита Георгиева и Красимира Атанасова. Те получиха цветя и подаръци от кмета на общината.
По стара българска традиция всички – съветници и кметове бяха посрещнати с хляб и сол, а г-жа Георгиева лисна менче с вода в която стъпиха всички, за да им върви работата в полза роду наистина по вода. В края всички вкупом влязоха в сградата на общината, където в предстоящите четири години ще се грижат за добруването на населението от малката сакарска община.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 13, 2015 11:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.