Новите управници положиха клетва

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 13, 2015 11:10

Новите управници  положиха клетва

Препълнената с хора зала на малкия салон на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894” в Тополовград стана свидетел на тържествената клетва на общинските съветници, на кмета на общината и на кметовете на селата. Това стана на 9 ноември от 15,00 часа. С бурни ръкопляскания и овации бе посрещнат новоизбраният за втори пореден мандат кмет на общината Божин Божинов.
Първото тържествено заседание на новия Общински съвет за мандата в местната власт 2015-2019 г. бе открито от областния управител на област Хасково Станислав Дечев. Всички новоизбрани получиха удостоверенията си от зам.-председателя на ОИК Анка Димитрова. След това под ръководството на господин Дечев последователно клетва в конституцията и за работа в името на общината и нейните жители положиха общинските съветници, кметовете на селата, имащи право на това, и кметът на общината Божин Божинов. Отново под бурни овации новият стар кмет обеща през предстоящия мандат да работи с удвоени сили за благото на общината. Всички се подписаха и своите клетвени листове.
Областният управител ги поздрави с избора им, пожела им успешна работа и да се вслушват повече и по-често в гласа на тези, които са ги избрали. След това, както повелява ЗМСМА, ръководството на заседанието бе поето от най-възрастния общински съветник, който в случая се оказа Красимир Иванов от групата на местна коалиция (МК) „Възраждане”. Под негово ръководство бе избрана 5- членна комисия в състав: Коста Ташев от „Възраждане” – председател и членове: Георги Георгиев от същата МК, Николай Колев от ГЕРБ, Добрин Парнаров от МК „ЗА” Община Тополовград” и Силвия Георгиева от АБВ, която влезе в съвета на мястото на отказалия се водач на листата Димитър Димитров. Така дамите в състава на съвета станаха две, и двете госпожици. Комисията имаше за задача да проведе избора на председател на Общинския съвет, което бе и единствената точка в дневния ред на тържественото заседание. Две бяха предложенията, които постъпиха за тази длъжност. Едното от името на групата на ГЕРБ за Васил Сяров, който беше и техният кандидат за кмет на общината и второто от името на групата на МК „Възраждане” за Хараламби Мочев, който също беше кандидат за кмет на общината от НФСБ. След проведеното тайно гласуване за председател на ОбС с 9 гласа от обща 17-те съветника бе избран Васил Сяров, който бе достойно аплодиран от присъстващите в залата. В краткото си слово той благодари за избора и обеща отговорна работа за вземане на решения в полза на населението на общината. С това тържественото заседание приключи, а присъстващите се изнесоха на площад „Освобождение” пред сградата на ОбА за церемониалното посрещане от работещите в нея на новите управници. Там пред събралото се множество и аплодиращо новите управници – кметове и съветници бяха приветствани от началника на отдел Красимира Ятакчиева и поздравени от И.Д. кмет на общината Маргарита Георгиева. Кратки слова произнесоха кмета Божинов и председателя на ОбС – Сяров в които те отново заявиха решимостта си да работят в името на доброто настояще и бъдеще на общината и всички нейни жители. Двамата най-важни хора в общината за новия мандат получиха и подаръци със символно значение.
За добрата им работа бяха поздравени и досегашните зам.-кметове на общината Маргарита Георгиева и Красимира Атанасова. Те получиха цветя и подаръци от кмета на общината.
По стара българска традиция всички – съветници и кметове бяха посрещнати с хляб и сол, а г-жа Георгиева лисна менче с вода в която стъпиха всички, за да им върви работата в полза роду наистина по вода. В края всички вкупом влязоха в сградата на общината, където в предстоящите четири години ще се грижат за добруването на населението от малката сакарска община.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 13, 2015 11:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама