Новите герои на нашето време

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 23, 2020 10:10

Новите герои на нашето време

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 47/931 година XVII, 11 - 17 декември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Възхваляме отминали епохи. Прекланяме се на починали хора. Поднасяме цветя и венци. Произнасяме с години изтъркани речи. А забравяме и пропускаме настоящето. Забравяме и пропущаме епохата и хората, които живеем в нея.
Има ли герои в днешното време? А в нашата община? Познаваме ли ги? Сещаме ли се за тях?
Да, има герои и в днешно време. Да, има герои и в нашата община Тополовград. Радвам се, че ги познавам и отношенията помежду ни са страхотни.
Е, какви са пък тези герои – ще попитат мнозина? И кое им е героичното – ще възкликнат други. Позволете ми да ви разкажа за тях.
Когато цялата страна се тресе от страшния вирус и хората са се изпокрили като мишки по къщите си, когато всеки се страхува за живота, здравето и хигиената си, тези жени са на първа линия. Те работят на дъжд, на слънце, на вятър. Те работят и в студ, и в сняг. Те работят в мръсотия, за да ни е по-чист и спретнат градът. А ние, а вие, какво правите и правим, за да запазим този наш красив град? Чоплене на семки, хвърляне на фасове, изхвърляне на хартии.
Уважаеми търговци на централната улица, много ви моля, почиствайте си пред вашите обекти. Не чакайте някой друг да свърши вашата работа.
Някога да сте се спрели и да сте поздравили тези жени? Някога, някой от вас да ги е почерпил с чаша топла напитка? Нито една жена от тях не е боледувала. А ето и имената им: Стойка, Гина, Дафина, Анка, Йовка. Може би някоя пропущам? Моля, да ме извини и да ми прости.
Община Тополовград, господин Божинов, нека достойно, па макар и скромно, почетем и възнаградим техния труд. Ще се радвам, ако Общината ги възнагради за самоотвержния им труд и с настъпващите Коледни и Новогодишни празници с по един календар за Новата Година.

С преклонение и уважение към всички: Николай Вълчев, село Капитан Петко войвода.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 23, 2020 10:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама