Нови работни места за младежи разкри община Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз март 1, 2016 08:46

Нови работни места за младежи разкри община Свиленград

За наети 42-ма младежи към община Свиленград, съобщават от техния сайт. Новите работни места са разкрити по проект на общината за младежка заетост към „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.” и с договор към Агенцията по заетостта. Осигурена им е работа за 6 месеца – от март до август, на хора до 29-годишна възраст

21 от тях ще са работници по озеленяване и поддръжка на зелените площи, 14 са работници строителство, които ще са ангажирани с поддръжката на общинския сграден фонд в града и селата, трима младежи са назначени като технически сътрудници в администрацията, двама ще изпълняват контрол по опазването на чистотата и обществения ред, а други двама са одобрени за екскурзоводи на историческите обекти в село Мезек.
По ежегодната програма „Старт на кариерата”, за висшисти до 29 години, в ОбА са назначени двама младежи, които ще трупат първоначален опит в отдел „Местно икономическо развитие, проекти и програми” и в отдел „Човешки ресурси, административно и информационно обслужване”. В продължение на 9 месеца те ще получат първоначален стаж. През годините се е утвърдила практиката част от младите висшисти, наети по тази програма да остават на работа в администрацията, се казва в съобщението на общината.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 1, 2016 08:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.