Нови работни места за младежи разкри община Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз март 1, 2016 08:46

Нови работни места за младежи разкри община Свиленград

Акценти

  • По „Старт на кариерата”, за висшисти до 29 години, в общината са назначени двама младежи,

Свързани публикации

За наети 42-ма младежи към община Свиленград, съобщават от техния сайт. Новите работни места са разкрити по проект на общината за младежка заетост към „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.” и с договор към Агенцията по заетостта. Осигурена им е работа за 6 месеца – от март до август, на хора до 29-годишна възраст

21 от тях ще са работници по озеленяване и поддръжка на зелените площи, 14 са работници строителство, които ще са ангажирани с поддръжката на общинския сграден фонд в града и селата, трима младежи са назначени като технически сътрудници в администрацията, двама ще изпълняват контрол по опазването на чистотата и обществения ред, а други двама са одобрени за екскурзоводи на историческите обекти в село Мезек.
По ежегодната програма „Старт на кариерата”, за висшисти до 29 години, в ОбА са назначени двама младежи, които ще трупат първоначален опит в отдел „Местно икономическо развитие, проекти и програми” и в отдел „Човешки ресурси, административно и информационно обслужване”. В продължение на 9 месеца те ще получат първоначален стаж. През годините се е утвърдила практиката част от младите висшисти, наети по тази програма да остават на работа в администрацията, се казва в съобщението на общината.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 1, 2016 08:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама