Нови дървени подходи и указателни табели водят до Глухите камъни

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова ноември 2, 2020 21:19

Нови дървени подходи и указателни табели водят до Глухите камъни

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 41/925, година XVII, 30 октомври – 5 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Нови указателни табели и дървени подходи водят до тракийския култово-погребален комплекс „Глухите камъни“, в близост до с. Малко градище, община Любимец. Те са поставени на входовете, стръмните участъци и всички възлови места в обекта.
Слънчевите и топли дни позволиха на служители от Общинска администрация и доброволци от града да отстранят старите и изгнили стъпала и парапети и да монтират нови, с които да бъде улеснен достъпът на туристи до различните части на комплекса.
Дни след направата на дървените стълби се поставиха и указателни табели, които да насочват хората, имащи интерес към тракийския бит и култура, за съответните сектори в комплекса, църквите, щерната, параклисът и емблемата на комплекса – Петроглифът.
Уникалният по рода си скален обект от времето на траките, наситен с много история, култура и ценни находки, е една от най-важните забележителности на територията на община Любимец. Посещаван е от много туристи не само от различни краища на страната, но и от чужбина. Затова апелът на Община Любимец е табелите, парапетите и стълбите да не се чупят или премахват, за да бъдат ползвани от посетителите по-дълго време.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова ноември 2, 2020 21:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама