Новата учебна година започна с тържества

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 16, 2019 13:00

Новата учебна година започна с тържества

Акценти

  • Всички училища и детски градини в Харманли и тази година подкрепиха каузата „Подари усмивка, вместо цвете“

Свързани публикации

Народният представител Митко Полихронов бе официален гост в ОУ „Иван Вазов“ – Харманли на откриването на учебната година. Тя започна с изслушването на химна и приветствие от директора Светла Георгиева. Тази година е стотната от съществуването на училището.

В ПГЕТ „Захари Стоянов“ учители и ученици посрещнаха знамето на училището, а след поздрава на директора Соня Илиева всички влезнаха в класните си стаи.

В СУ „Неофит Рилски“ преди най-малките ученици да прекрачат прага на училището директорът Валентина Павлова лисна менче с вода пред входа.

В НУ „Отец Паисий“ през новата учебна година ще има три паралелки първокласници, две с второкласници и по три с трети и четвърти клас.

Преди децата да влезнат по класните стаи в двора на училището се състоя празнична програма. Тя започна с вдигане на знамената под съпровода звуците на българския химн. Ученици от трети клас изпълниха няколко песни и стихотворения, а отец Атанас благослови настоящите възпитаници.

В НУ „Алеко Константинов“ директорът Снежана Захариева постави началото на честванията за 110-годишния юбилей на училището. В словото си тя пожела на ученици, учители и родители ползотворна година.

Днес в двора на това училище се събраха близо 300 деца. След първия звънец всички бяха поканени да влезнат по класните стаи, захранени с питка и мед.

Всички училища и детски градини в Харманли и тази година подкрепиха каузата „Подари усмивка, вместо цвете“ в помощ на Здравка Карагяурова, която се нуждае от средства за лечение.

Незавършеният ремонт на улиците в Града на Белоногата се оказа изпитание за гражданите в празничния ден. Придвижването им бе затруднено заради разкопаните улици, по които те трябваше да се придвижват, за да достигнат до учебните заведения.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 16, 2019 13:00
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Нети септември 16, 14:13

    На добър час на всички ученици!Чудесно откриване на учебната година!А песента просто е вълшебна , за родното училище !Благодарности на екипа на САКАРНЮЗ за видеото!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.