Новата учебна година бе тържествено открита в община Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 22, 2019 07:53

Новата учебна година бе тържествено открита в община Тополовград

В петте училища в община Тополовград – СУ „Д-р П. Берон“ и НУ „Кирил и Методий“, ОУ “Иван Вазов“ в с. Устрем“, ОУ „Хр. Ботев“ в с. Синапово и ОУ „Хр. Ботев“ в с. Хлябово, тържествено бе открита учебната 2019/2020 г.
Това бе направено и в двете детски градини в общината с техните филиали – „Щастливо детство“ в Тополовград и „Иглика“ в с. Синапово.
Навсякъде имаше поздравление от името на кмета на общината Божин Божинов. Церемонията в началото започваше с издигане на националното знаме и изслушване на Националния химн.

В СУ „Д-р П. Берон“

тържеството започна в 10:30 часа с издигането на националното знаме и изслушването на националния химн. Програма изнесоха най-малките ученици от 5-ти клас, които за първи път прекрачиха училищния праг. Извършен бе и водосвет от ставрофорен свещеноиконом Николай Клюнков.
Поздравително слово към ученици, учители, персонала на училището и родителите на учениците направи директорът Соня Пулева-Божилова.
Училищният танцов състав поздрави съучениците си с фолклорна програма. След като удари първият училищен звънец, новите петокласниците бяха поведени от директора на училището през специална арка към класните стаи. Там бяха посрещнати с хляб и сол от класните си ръководители.
Гости на тържеството бяха зам.-кметът Георгиева, Красимира Ятакчиева – началник на отдел в ОбА, бивши директори, учители, както и родители, и роднини на учениците.

В НУ „Кирил и Методий“,

в присъствието на родители и роднини на учениците, граждани и гости на града, тържеството започна в 9:30 часа. По утвърдената традиция бе издигнато националното знаме и под съпровод на химна на България. Посрещнато бе и знамето на училището.
Ученици изнесоха музикална и литературна програма, в която се включиха и първокласниците.
В поздравително слово директорът Милена Коджаманова поздрави ученици, учители, родители и персонал на училището и пожела на всички успешна учебна година.
От името на кмета бяха поднесени като подарък книжки за първокласниците. След това, поведени от своите класни ръководители, двете паралелки първокласници и подготвителната група преминаха под специалната арка, като госпожа Коджаманова лисна пред тях менче с вода, за да им върви учението.
Гости на тържеството бяха и бивши директори и учители, работили през годините в училището.

В детска градина „Щастливо детство“

в началото на тържеството малките и възпитаници бяха изведени от своите възпитатели в двора на градината. Там те се наредиха и насядаха по столчетата, а най-големите застанаха прави на сцената, от където изнесоха подготвената за тържеството програма.
Поздрав към децата направи една от учителките.
Всички бяха поздравени и от директорката на градината Бисера Стоева. Зам.-кметът на общината Маргарита Георгиева направи и подарък за децата от името на общината. Гости на тържеството бяха родители, роднини на децата, както и бивши учители и възпитатели от ДГ „Щастливо детство“.
По подобен начин преминаха и тържествата в останалите училища и градини в общината.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 22, 2019 07:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.