Новата учебна година бе тържествено открита в община Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 22, 2019 07:53

Новата учебна година бе тържествено открита в община Тополовград

В петте училища в община Тополовград – СУ „Д-р П. Берон“ и НУ „Кирил и Методий“, ОУ “Иван Вазов“ в с. Устрем“, ОУ „Хр. Ботев“ в с. Синапово и ОУ „Хр. Ботев“ в с. Хлябово, тържествено бе открита учебната 2019/2020 г.
Това бе направено и в двете детски градини в общината с техните филиали – „Щастливо детство“ в Тополовград и „Иглика“ в с. Синапово.
Навсякъде имаше поздравление от името на кмета на общината Божин Божинов. Церемонията в началото започваше с издигане на националното знаме и изслушване на Националния химн.

В СУ „Д-р П. Берон“

тържеството започна в 10:30 часа с издигането на националното знаме и изслушването на националния химн. Програма изнесоха най-малките ученици от 5-ти клас, които за първи път прекрачиха училищния праг. Извършен бе и водосвет от ставрофорен свещеноиконом Николай Клюнков.
Поздравително слово към ученици, учители, персонала на училището и родителите на учениците направи директорът Соня Пулева-Божилова.
Училищният танцов състав поздрави съучениците си с фолклорна програма. След като удари първият училищен звънец, новите петокласниците бяха поведени от директора на училището през специална арка към класните стаи. Там бяха посрещнати с хляб и сол от класните си ръководители.
Гости на тържеството бяха зам.-кметът Георгиева, Красимира Ятакчиева – началник на отдел в ОбА, бивши директори, учители, както и родители, и роднини на учениците.

В НУ „Кирил и Методий“,

в присъствието на родители и роднини на учениците, граждани и гости на града, тържеството започна в 9:30 часа. По утвърдената традиция бе издигнато националното знаме и под съпровод на химна на България. Посрещнато бе и знамето на училището.
Ученици изнесоха музикална и литературна програма, в която се включиха и първокласниците.
В поздравително слово директорът Милена Коджаманова поздрави ученици, учители, родители и персонал на училището и пожела на всички успешна учебна година.
От името на кмета бяха поднесени като подарък книжки за първокласниците. След това, поведени от своите класни ръководители, двете паралелки първокласници и подготвителната група преминаха под специалната арка, като госпожа Коджаманова лисна пред тях менче с вода, за да им върви учението.
Гости на тържеството бяха и бивши директори и учители, работили през годините в училището.

В детска градина „Щастливо детство“

в началото на тържеството малките и възпитаници бяха изведени от своите възпитатели в двора на градината. Там те се наредиха и насядаха по столчетата, а най-големите застанаха прави на сцената, от където изнесоха подготвената за тържеството програма.
Поздрав към децата направи една от учителките.
Всички бяха поздравени и от директорката на градината Бисера Стоева. Зам.-кметът на общината Маргарита Георгиева направи и подарък за децата от името на общината. Гости на тържеството бяха родители, роднини на децата, както и бивши учители и възпитатели от ДГ „Щастливо детство“.
По подобен начин преминаха и тържествата в останалите училища и градини в общината.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 22, 2019 07:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.