Новата книга на Георги Николов с рамо от Министерството на културата

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 13, 2019 10:37

Новата книга на Георги  Николов с рамо от Министерството на културата

Излезе от печат новата стихосбирка на поета Георги Николов „Кремация на феникс“.
Това е негова 11-та поред книга. Изданието е под знака на изд. „Литературен форум“ и е реализирано с финансовата подкрепа на Министерството на културата след спечелен конкурс за субсидия от фонда „Помощ за книгата“.
Заслугата за това е както на текста на автора, така и на стопанина и редактор на издателството, поета и публицист Марин Георгиев, а също и на рецензентите на книгата – литературния критик Георги Янев и писателката Керана Ангелова.
Стихосбирката съдържа 21 стихотворения, обединени около една поема, дала и заглавието на книгата.
Другото харманлийско участие в изданието е на художника Димитър Каратонев, автор на корицата и на графиките в книжното тяло.
„Книгата на Георги Николов е своеобразен философско-психологически трактат за природата на творчеството, за поезията, поета и поетическото изкуство, тя е и критически прочит на поети и поезии, тя е неговият „Честен кръст“, най-вече поемата „Кремация на феникс или да се откажеш от поезията“.
„Тези думи на издателя и редактор на книгата Марин Георгиев бяха част от първото представяне на стихосбирката на 19-я конгрес на Литературната лига „Стига“ в Дъбрава, Старозагорско, на 7-и септември.
Там за книгата говори и председателят на лигата Георги Янев, а Георги Николов получи за нея ежегодната почетна награда на литературното обединение.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 13, 2019 10:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама