Нова пратка цигари без бандерол откриха митничари

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 16, 2015 11:48

Нова пратка цигари без бандерол откриха митничари

За  279 960 къса (13 998 кутии) цигари без бандерол задържани от митническите служители на МП Капитан Андреево за двата почивни , съобщават от пресцентъра на митниците.

При единият случай те са били открити в три куфара, в автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Той е бил селектиран за щателна проверка, при която в багажното отделение са открити 1 030 кутии (20 600 къса) цигари с марката „President“ и „Karelia“, всички без акцизен бандерол.  Установено е, че куфарите са собственост на един от пътниците, мъж на 56 години с адресна регистрация в Пловдив. От личните обяснения на мъжа става ясно, че той закупил цигарите от Истанбул за лично ползване.

По време на нощно дежурство  митническите служители от мобилни групи към ЦМУ задържаха 5 066 кутии (101 320 къса) цигари без акцизен бандерол. Цигарите са пренасяни от 10 пътници в автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния.

При проверка на автобус с турска регистрация митническите служители от мобилни групи към ЦМУ са открили в помещението с леглото за почивка на обслужващия персонал 630 кутии (12 600 къса)  цигари с марката „Karelia“ и „LM“ без акцизен бандерол, собственост на стюарда на автобуса.

Цигарите са задържани. На нарушителите е съставени актове, се съобщава в тяхното прессъобщение.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 16, 2015 11:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама