Нова къща за гости в мрежата на “Новото тракийско злато”

Admin
От Admin август 12, 2014 09:39

Нова къща за гости в мрежата на “Новото тракийско злато”

Акценти

  • Севда и Фети са страхотни кулинари
  • Двамата са живели дълго време в Германия и Турция
  • Преустройството е подпомогнато от „Новото тракийско злато“

Свързани публикации

Нова къща за гости в Източните Родопи, част от мрежата „Новото тракийско злато“, отваря официално врати на 16 август 2014 (събота).

На официалното откриване на къщата на семейство Али гости и туристи ще могат да опитат от кулинарните им изкушения, както и да видят и да участват в две от атракциите, които предлагат: вадене на мед от кошерите им и правене на домашен айрян в дървено ведро.

Севда и Фети са страхотни кулинари и единствено при тях в Източните Родопи можете да опитате уникалния специалитет пъстърва на керемида в каменна пещ. Пъстървата върви с промоция – турско кафе и и десерт-изненада. Двамата са майстори и на агне в пещ, Севда е известна и с други кулинарни специалитети: сармички от лозови листа, къпана баница, турска баклава и гюзлеми на сач. Зеленчуците на масата на Севда и Фети са отгледани от тях в зеленчуковата им градина.

През 2010 г. Севда и Фети Али започнаха реконструкцията на фамилната си къща в селото си в с. Мъдрец на 14 км. от Кърджали и 5 км. от Перперикон, за да я превърнат в уютно и вече популярно място за отдих и селски туризъм в Родопите. Преустройството на къщата бе подпомогнато финансово от „Новото тракийско злато“.

Двамата са живели дълго време в Германия и Турция, а през 2007 се завръщат в родния си край и се захващат със селски туризъм. От девет години семейство Али стопанисва микроязовир „Мъдрец“, най-малкия язовир в Кърджалийския район, където предлагат на туристи и гости спортен риболов и разходка с лодка, незабравимо преживяване в горещите летни месеци. Една от атракциите е насладата на неповторимата природа на района от беседката в язовира.

Admin
От Admin август 12, 2014 09:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.