Нов микробус вече е в помощ на социалните услуги в Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 17, 2017 23:10

Нов микробус вече е в помощ на  социалните услуги в Любимец

В община Любимец бе доставен нов автомобил за специализиран превоз на хора с увреждания. Микробусът Форд “Транзит“ е осигурен по проект „Ефективна подкрепа, чрез предоставяне на социални услуги“. Той ще се използва от потребителите на социални услуги, които ще бъдат транспортирани от домовете си до новосъздадения „Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда“.
В изпълнение на друга от дейностите по проекта, за центъра бяха доставени уреди и апарати за пасивна рехабилитация и кинезитерапия, раздвижване на горни и долни крайници, уреди за тренировка и раздвижване на всички основни групи мускули и др.
Автомобилът за специализиран превоз е на стойност 66 122 лв. и е купен след проведена обществена поръчка.
Произведен е през 2016 г., със 7+1+1 места и е оборудван с автоматична платформа за инвалидни колички.
Превозното средство е с двигател EURO 6, шест степенна механична скоростна кутия и всички екстри за осигуряване на комфорт и удобство на пътуващите – електрически стъкла, климатични системи, електронна система за стабилност, предпазни колани и др.
Проектът „Ефективна подкрепа, чрез предоставяне на социални услуги“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Той стартира на 09.05.2016 г., с продължителност на изпълнение 21 месеца. Включените потребители на социални услуги са обгрижвани от лични, здравни, социални асистенти и домашни помощници. Освен това, съобразно нуждите, на всеки потребител се предоставят и здравни услуги, рехабилитационни процедури и психологична подкрепа.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 17, 2017 23:10
Напиши коментар

1 Коментар

  1. разочарован февруари 18, 21:17

    браво на кмета

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.