Нов автобус ще превозва учениците по селата

Милена Митева
От Милена Митева септември 25, 2017 20:50

Нов автобус ще превозва  учениците по селата

Нов автобус вече ще вози учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методии“ в харманлийското село Иваново. На 15 септември кметът Мария Киркова връчи официално ключовете на директора на училището. Автобусът разполага с климатична система и е оборудван според нормативните изисквания за превоз на деца и ученици.
На първия учебен ден 59 първокласници прекрачиха прага на НУ ”Алеко Константинов” в Харманли. За тях бе и най-вълнуващо тържеството, което по-големите възпитаници бяха подготвили в двора на училището. Всички деца, родители и учители бяха поздравени от директора – Снежана Захариева и кмета на общината – Мария Киркова. За успешната година благословия бе отправена и от архиерейския наместник Живко Петров.
Училището също се включи в благотворителната инициатива без букети. В нея отделените от родители средства за цветя ще отидат за благотворителност.
През ваканцията на децата в училището протекоха ремонтни дейности в класната стая и коридора за подготвителната група от 19 възпитаника.
В детска градина „Детски свят” празникът за посрещането на новите възпитаници също се състоя в двора. Той бе украсен, а тези, които за първи път посетиха детското заведение бяха над 30. На тържеството освен родители и близки на децата присъстваха и бивши възпитатели.
Директорът Мария Желязкова пожела на присъстващите да бъдат здрави, за да постигат заедно успехи.
В ОДЗ ”Пролет” децата от четвърта подготвителна група посрещнаха с празник всички останали. Те подготвиха тържеството с помощта на своите учител Галя Здравчева, Виолета Профирова, Теодора Георгиева и Алис Атанасова.
Валентина Добрева, директор се обърна към всички, като им пожела много здраве и да бъдат послушни както в градината, така и в къщи.
Подготвителна група „Нашите лъвчета” от ДГ ”Ален мак” посрещнаха с тържество възпитаниците на 15 септември. В празнично украсения двор малчуганите нахраниха зайчета, пуснаха балони и си пожелаха „На добър час”.
През тази година децата, които ще се възпитават там ще бъдат 230. Те ще имат възможност да се забавляват около две нови беседки, изградени по проект за облагородяване на междублоковите пространства, както и да се радват на засадени близо 50 туи, които ще красят градината им.

С песни, танци и тържествени слова сложиха началото на една нова и надяват се успешна учебна година в СУ „Св. Климент Охридски“ – Симеоновград.  Директорът, Теодоринка Иванова – директор на училището поздрави малки и големи, учители и родители, като им пожела здраве, успехи, воля и благоденствие. Празникът уважи и Живка Пенева – директор на дирекция към ОбА – Симеоновград, която също изказа благопожелания към всички.

Милена Митева
От Милена Митева септември 25, 2017 20:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама