Николета Бамбалова от Любимец спечели първо място в „Орфееви таланти“

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 27, 2017 11:58

Николета Бамбалова от  Любимец спечели първо място в „Орфееви таланти“

Третокласничката от НУ „Захари Стоянов“ – Любимец, Николета Бамбалова се класира на първо място във втора възрастова група на Националния музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти”. Конкурсът се проведе в рамките на три дни в края на март в Дома на народната армия – Военен клуб Пловдив. Ники се представи като индивидуален изпълнител с две песни: „Донка си платно белеше“ и „Да би знала, мила мамо ма“, с които впечатли професионалното жури.
Това не е първото участие на малката Николета във фолклорни конкурси. В началото талантливото момиче се изявяваше в дует със сестра си Виктория, а сега и като самостоятелен изпълнител. През тези години, Николета не е преставала да се занимава с музика и да развива таланта си.
„Орфееви таланти“ е един от най-големите и престижни конкурси в България. Годишно в него се включват над 5 000 участници от всички 28 административни области на страната. Събитието се провежда ежегодно, по традиция в предпоследната седмица на месец март. Главен организатор е Български национален младежки фолклорен съюз, в партньорство с Община Пловдив и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 27, 2017 11:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 271 846 преглеждания