Николета Бамбалова от Любимец спечели първо място в „Орфееви таланти“

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 27, 2017 11:58

Николета Бамбалова от  Любимец спечели първо място в „Орфееви таланти“

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 22 /26 май – 1 юни 2017

Свързани публикации

Третокласничката от НУ „Захари Стоянов“ – Любимец, Николета Бамбалова се класира на първо място във втора възрастова група на Националния музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти”. Конкурсът се проведе в рамките на три дни в края на март в Дома на народната армия – Военен клуб Пловдив. Ники се представи като индивидуален изпълнител с две песни: „Донка си платно белеше“ и „Да би знала, мила мамо ма“, с които впечатли професионалното жури.
Това не е първото участие на малката Николета във фолклорни конкурси. В началото талантливото момиче се изявяваше в дует със сестра си Виктория, а сега и като самостоятелен изпълнител. През тези години, Николета не е преставала да се занимава с музика и да развива таланта си.
„Орфееви таланти“ е един от най-големите и престижни конкурси в България. Годишно в него се включват над 5 000 участници от всички 28 административни области на страната. Събитието се провежда ежегодно, по традиция в предпоследната седмица на месец март. Главен организатор е Български национален младежки фолклорен съюз, в партньорство с Община Пловдив и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 27, 2017 11:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.