Никола Николов стана най-младият носител на почетния знак на Областна администрация Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 16, 2015 14:07

Никола Николов стана най-младият носител на почетния знак на Областна администрация Хасково

Акценти

  • Момчето е на 11 години
  • Добри Беливанов организираната днес официална церемония по изпращане на малкия атлет на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс Лос Анжелис-2015

Свързани публикации

Най-младият носител на почетния знак на Областна администрация – Хасково стана 11-годишният Никола Николов, който ще представя областта на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс Лос Анжелис-2015. Отличието му връчи лично областният управител Добри Беливанов на организираната днес официална церемония по изпращане на малкия атлет. На нея присъства Силвия Тенчева, представител на Министерството на младежта и спорта, Живка Георгиева от Спешъл Олимпикс България, треньорката на момчето Димитрия Халилямова, Георги Петров, председател на СКБ Димитровград, Валентин Спенджаров и деца от Тенис клуб Хасково, родителите на Никола и приятели.

Когато видях това усмихнато момче на Регионалния спортен празник преди време, организиран от Спешъл Олимпикс в Хасково, той ми каза „Ще тренирам усилено и ще спечеля“. Изминаха точно три месеца от нашата среща и аз съм уверен, че Никола вече е с още няколко крачки по-близо до мечтата си, че е дал всичко от себе си и е тренирал наистина усилено“, каза г-н Беливанов. Преди да му връчи високото отличие, областният управител се обърна към момчето с думите: „Никола, ти вече си спечелил. За всички нас, които сме тук, ти си едно достойно хасковско момче, което ни носиш голяма радост с твоята усмивка, с твоето безкрайно желание да представиш страната си подобаващо и с твоята целеустременост по пътя на победата. Такъв заряд носят само големите спортисти, които винаги са и хора с големи сърца.“

Освен почетния знак, Никола получи и спортна раничка от областния управител, сувенир с български символи и много материали, описващи историческите и културни ценности на област Хасково, които да даде на новите си приятели в Лос Анжелис. Никола е най-малкият участник в българската делегация и ще се състезава в три лекоатлетически дисциплини – 100 метра, щафета и дълъг скок.

Искаме синът ни да стане един достоен българин, какъвто е и досега. Не е важно дали ще се върне с медал, по-важното е, че на Спешъл Олимпикс 2015 ще чуят, че едно малко момче представя Хасково и България“, каза бащата та детето – отец Николай.

Снимки: Haskovo.info

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 16, 2015 14:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама