Нииските температури не попречиха на доставката на въглища от „Мини Марица-изток”

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2018 01:01

Нииските температури не попречиха на доставката на въглища от „Мини Марица-изток”

Акценти

  • От началото на годината до края на февруари са добити над 4 722 000 тона

Свързани публикации

Ниските температури не попречиха на доставките на въглища от “Мини Марица-изток”. От техния пресцентър съобщиха, че успешно преодоляват поредното предизвикателство на природата с рекордно ниски температури в края на февруари и началото на март. Дружеството изпълнявало заявките на консуматорите и гарантирало сигурността на енергийната система на страната с ритмичното подаване на въглища. Само за периода от 21 до 28 февруари, при температури, достигащи до минус 19 градуса, са произведени и доставени към централите 550 000 тона въглища.

От началото на годината до края на февруари са добити над 4 722 000 тона.

Изкопани, транспортирани и насипани са 2 800 000 кубически метра земна маса в повече, в сравнение със същия период на миналата година. Ключова задача за дружеството е ликвидирането на последствията от изоставането в откривката през последните години.

Ниските температурите създават затруднения в производствения процес, но работещите и в трите рудника и управлението на въгледобивното дружество са подготвени да реагират незабавно на тежките условия за работа. С  цел защита  живота и здравето на работещите, както и за опазването имуществото на дружеството и на околната среда, всички действия са съобразени с утвърдения авариен план за работа при температури  под -12 градуса по Целзий, съобщават от дружеството.

Снимка: „Марица Изток“

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2018 01:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама