Нииските температури не попречиха на доставката на въглища от „Мини Марица-изток”

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2018 01:01

Нииските температури не попречиха на доставката на въглища от „Мини Марица-изток”

Акценти

  • От началото на годината до края на февруари са добити над 4 722 000 тона

Свързани публикации

Ниските температури не попречиха на доставките на въглища от “Мини Марица-изток”. От техния пресцентър съобщиха, че успешно преодоляват поредното предизвикателство на природата с рекордно ниски температури в края на февруари и началото на март. Дружеството изпълнявало заявките на консуматорите и гарантирало сигурността на енергийната система на страната с ритмичното подаване на въглища. Само за периода от 21 до 28 февруари, при температури, достигащи до минус 19 градуса, са произведени и доставени към централите 550 000 тона въглища.

От началото на годината до края на февруари са добити над 4 722 000 тона.

Изкопани, транспортирани и насипани са 2 800 000 кубически метра земна маса в повече, в сравнение със същия период на миналата година. Ключова задача за дружеството е ликвидирането на последствията от изоставането в откривката през последните години.

Ниските температурите създават затруднения в производствения процес, но работещите и в трите рудника и управлението на въгледобивното дружество са подготвени да реагират незабавно на тежките условия за работа. С  цел защита  живота и здравето на работещите, както и за опазването имуществото на дружеството и на околната среда, всички действия са съобразени с утвърдения авариен план за работа при температури  под -12 градуса по Целзий, съобщават от дружеството.

Снимка: „Марица Изток“

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2018 01:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.